Cîţu: Ciolacu şi gaşca lui trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale! Au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE

Florin Cîţu a lansat acuzaţii dure la adresa guvernării PSD-ALDE. Ministrul Finanţelor susţine că social-democraţii, în frunte cu Marcel Ciolacu, sunt vinovaţi pentru "subminarea economiei naţionale", pe motiv că au introdus taxe în toate sectoarele economiei şi "au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE".

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 10:07
Cîţu: Ciolacu şi gaşca lui trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale! Au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE

„Ciolacu și gașca lui sunt VINOVAȚI și trebuie să plătească pentru subminarea economiei naționale! În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de ancheta parlamentară pentru execuția bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Ministrul Finanţelor a explicat că „în perioada 2017-2019 Romania a fost singura țară din UE în care a crescut deficitul bugetar”.

„Deficitul bugetar a crescut deși PSD a crescut taxe/impozite/accize existente și a introdus taxe în TOATE sectoarele din economie. Vom arăta unde s-au dus acești bani din taxe suplimentare și cum a fost deturnată destinația lor. (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului București, dar la o scară mai mare)”, a menţionat Cîţu.

Florin Cîţu acuză guvernarea PSD că nu îndeplinit criteriile ca România să adere la zona euro

„România fost avertizată de CE în fiecare an pentru deviere SEMNIFICATIVĂ de la ținta de deficit structural asumată prin pactul fiscal.

În perioada 2017-2019 România nu a mai indeplinit NICIUN criteriu necesar pentru aderarea la zona euro. 

17 țări din UE au terminat anul 2019 cu surplus bugetar. Grecia a avut surplus bugetar în toată perioada 2017-2019 ( surplusul a crescut de la un an la altul)”, a menţionat ministrul Finanţelor.

PSD ar fi lăsat România cu facturi neplătite şi împrumuturi

„România a pornit cu un handicap major în această criză. Ciolacu și gașca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplătite de 30 de miliarde lei și împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde lei.

În aceste condiții am reușit imposibilul:
– o performanță economică mai bună decât multe alte tari din UE
– cea mai mică creștere a deficitului bugetar
– cea mai mică creștere a datoriei pubilce
Vă garantez că vor plăti toți- Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc”, a conchis Cîţu.

BILANŢ coronavirus 23 octombrie. Peste 5.000 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore. 782 de pacienţi infectaţi la ATI