Cîțu dă asigurări că PNRR va fi aprobat luna aceasta: „Toate reformele incluse merg mai departe”

Lucrurile merg foarte bine nu PNRR, nu va nicio problemă, iar în această lună va fi aprobat, a dat asigurări premierul Florin Cîțu.

08 sept. 2021, 16:07
Cîțu dă asigurări că PNRR va fi aprobat luna aceasta: „Toate reformele incluse merg mai departe”

Florin Cîțu le-a transmis românilor că nici în privința guvernării nu ar trebui să-și facă griji fiindcă aceasta va merge mai departe. „Nu, nu va fi nicio problemă cu PNRR. Lucurile merg foarte bine. Românii trebuie să ştie că guvernarea merge mai departe. Miniştiri interimari vor prelua proiectele în derulare.

Am fost implicat din prima zi în ceea ce priveşte PNRR. Am fost în discuţii cu Comisia European, prin intermediul domnului ministru. Suntem pe ultima sută de metri şi mă voi asigura că în această lună este aprobat PNRR-ul.

Celelalte proiecte de investiţii au fost întârziate datorită faptului că au fost înţelegeri în coaliţie şi nu puteam să aprobăm rectificarea bugetară. După ce am aprobat rectificarea bugetară, toate aceste proiecte vor merge mai departe.

Toate reformele incluse în PNRR – reforma pensiilor, salariilor, adminsitraţiei publice, România Educată, am început să lucrăm la ea şi vineri vom avea prima HG – toate merg mai departe. Nu se opreşte nimic”, a declarat premierul Cîțu.

Florin Cîţu: „E inadmisibil să faci orice demers pentru a-ţi da jos propriul Guvern. Doar PSD şi Dragnea fac asta şi văd că şi USR a copiat această metodă”

Premierul Florin Cîţu i-a avertizat pe parlamentarii PNL care vor să ia parte la moţiunea de cenzură din Parlament că este „inadmisibil” să-ţi dai jos propriul Guvern, afirmând că doar PSD şi Liviu Dragnea au recurs la acest lucru, iar „USR a copiat această metodă”.

Întrebat dacă Ludovic Orban riscă excluderea de partid după ce a transmis Guvernului moţiunea de cenzură, Florin Cîţu a afirmat că sancţiunile nu îl vizează doar pe actualul lider PNL.

„Nu este vorba aici despre domnul Orban. E vorba despre membri PNL, parlamentarii PNL care sunt acolo pentru că au fost votaţi pe liste partidului. Din punctul de meu de vedere, este inadmisibil să faci vreun demers, orice demers, oricare ar fi el, pentru a-ţi da jos propriul Guvern.

Doar PSD şi Dragnea fac asta şi văd că şi USR a copiat această metodă”, a declarat Florin Cîţu.

Mai mult, premierul, care este şi senator PNL, a afirmat că nu a fost discutată înlocuirea lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În schimb, Florin Cîţu a afirmat că ar fi fost „potrivit” ca Orban să-şi delege atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Era potrivit să o facă în şedinţa de BPR când a votat împotriva”, a declarat Florin Cîţu.


loading...
Partenerii noștri