Cîţu, despre alegerile de la USR-PLUS: „O penalizare pentru cei care i-au scos de la guvernare”

Premierul Florin Cîţu a comentat, joi, la Râmnicu Vâlcea, rezultatul alegerilor din USR-PLUS, afirmând că este o ''penalizare'' pentru cei care au scos acest partid de la guvernare.

23 sept. 2021, 19:12
Cîţu, despre alegerile de la USR-PLUS: „O penalizare pentru cei care i-au scos de la guvernare”

Joi au fost anunţate rezultatele primului tur al alegerilor interne din USR-PLUS, în urma cărora au mers în turul al doilea Dan Barna şi Dacian Ciloş, care a şi obţinut cel mai mare scor, dar surpriza a venit din partea lui Irineu Darău, care a obţinut 10% din sufragii, situaţie comentată de premierul Cîţu.

„În aceea ce priveşte alegerile de la USR PLUS, eu nu văd aici o surpriză, este clar că este o penalizare pentru cei care au scos de la guvernare USR PLUS şi s-au alăturat celor de la AUR. Aşa văd eu lucrurile”, a spus Florin Cîţu, atunci când a fost întrebat cum comentează rezultatul primului tur al alegerilor pentru conducerea USR PLUS.

Florin Cîţu, despre posibila revenire la guvernare a USR-PLUS: „De luni vor discuta cu mine ca preşedinte al PNL”

Premierul a reafirmat că liberalii nu se vor ruga de USR PLUS să revină în coaliţia de guvernare.

„V-am spus că de luni vor discuta cu mine ca preşedinte al PNL, iar noi nu ne vom ruga de USR PLUS să vină la guvernare”, a declarat Cîţu.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a obţinut cele mai multe voturi în turul întâi al alegerilor desfăşurate online pentru şefia partidului.

Copreşedinţii USR PLUS Dacian Cioloş şi Dan Barna merg în turul al doilea al alegerilor pentru şefia partidului, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu. Potrivit acestuia, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna – 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău are 3.300 de voturi (10,1%).

Citeşte şi: PSD cere autorităţilor să sancţioneze organizarea congresului PNL cu 5.000 de participanţi: „Guvernul Cîţu siluieşte cum vrea legea în interes politic”