Cîţu, răspunsuri contradictorii privind îngheţarea pensiilor şi salariilor: „Nu este adevărat” versus „iau în calcul mai multe măsuri”

Ministrul Finanţelor s-a contrazis în timpul unei conferinţe de presă, atunci când a fost întrebat dacă în 2021 este posibilă îngheţarea pensiilor şi salariilor.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 19:12
Cîţu, răspunsuri contradictorii privind îngheţarea pensiilor şi salariilor: „Nu este adevărat” versus „iau în calcul mai multe măsuri”

Florin Cîţu a declarat, prima dată când a fost întrebat, că nu el este cel care decide, ci ministerul pe care îl conduce doar vine cu propuneri, dar decizia finală este a guvernului. 

„Ministerul Finanţelor Publice propune, ştiţi foarte bine, decizia este a Guvernului…dar voi avea mai multe măsuri de luat în calcul. Repet, nu va fi nevoie de foarte multe, pentru că anul acesta o mare parte din deficit vine din măsurile pe care le-am luat pentru COVID-19”, a fost răspunsul iniţial al lui Florin Cîţu.

Apoi, când întrebarea a fost repetată, ministrul Finanţelor s-a grăbit să spună că nu este adevărat, iar sursele care au avansat această posibilitate ar fi „necredibile”.

„Nu este adevărat! Aceste surse sunt necredibile. Anul acesta, în plină criză economică, suntem ţara care a crescut şi pensiile şi alocaţiile. Românii primesc la pensii cea mai mare sumă, în creştere, într-o perioadă de criză economică. Cum să facem aşa ceva anul viitor?”, s-a repliat ministrul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Ludovic Orban şi Nicuşor Dan, întâlnire nocturnă în Parcul IOR. Au mâncat mici şi au discutat despre alegeri