Cîţu se opune şi taxării marilor averi, propusă de PSD: „Nu înţeleg motivaţia. Nu cred că în acest moment vom avea modificări la Codul Fiscal”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, la Parlament, că nu crede că în acest moment vor fi modificări la Codul Fiscal şi că nu înţelege motivaţia introducerii unei taxe pe marile averi, propusă de PSD în programul de guvernare.

12 nov. 2021, 12:28
Cîţu se opune şi taxării marilor averi, propusă de PSD: „Nu înţeleg motivaţia. Nu cred că în acest moment vom avea modificări la Codul Fiscal”

Florin Cîţu a afirmat, vineri, despre taxarea marilor averi propusă de PSD, că nu înţelege motivaţia pentru a introduce o nouă taxă, mai ales că aceasta, spune el, nu se ştie exact ce venituri suplimentare ar aduce la buget.

„De fiecare dată când vorbim de taxare trebuie să ne gândim ce vrem să obţinem prin aceste taxe. Dacă este vorba de evaziune fiscală nu taxele elimină evaziunea fiscală. Eu nu am înţeles motivaţia pentru a introduce o nouă taxă pentru că orice ar spune oricine dacă acele active cărora nu le spun de lux au fost achiziţionate legal s-au plătit impozite, se plătesc taxe, deci nu este niciun motiv pentru a veni cu o suprataxă”, a spus Cîţu.

Cîţu a precizat că PNL doreşte să îi încurajeze pe oameni să acumuleze active, proprietăţi pentru că acesta este principalul stimulent pentru muncă.

”A veni cu taxe înseamnă a descuraja un astfel de comportament şi din punctul nostru de vedere ideologic nu este fezabil. Repet, atunci când discutăm despre taxe trebuie să ne gândim ce vrem să obţinem. Trebuie să ştim că taxele distorsionează comportamentul oamenilor şi atunci de fiecare dată când introduci o taxă trebuie să te gândeşti că efectul pervers este acela de a distorsiona comportamentul şi poate că nu va aduce venituri la buget pe termen scurt, ci pe termen lung. Asta e o mare problemă”, a afirmat preşedintele PNL, precizând că discuţia este mai complicată, mai amplă.

Florin Cîţu a anunţat că nu crede că în acest moment vor fi modificări la Codul Fiscal

”În ceea ce priveşte a-i impozita pe românilor sunt mai multe variante pe termen lung. Pe mine mă interesează eliminarea evaziunii fiscale şi trebuie să găsim cel mai bun mod de a elimina evaziunea fiscală. Până acum am reuşit prin digitalizare şi în PNRR sunt mai multe tipuri de reformă care vor duce exact la evaziunea fiscală”, a mai spus Cîţu.

Citeşte şi: Ludovic Orban, propus pentru excludere din PNL. Vot covârşitor împotriva fostului preşedinte PNL. Urmează validarea în Consiliul Politic Naţional