Cîțu șterge pe jos cu Voiculescu și Mihăilă: Aș fi vrut mai multe de la ei. Aş fi vrut să-i văd mai mult pe teren

Florin Cîțu a declarat miercuri că fostul ministru USR al Sănătății, Ioana Mihăilă, a recunoscut reducerea numărului de paturi ATI pentru bolnavii COVID-19.

22 sept. 2021, 16:06
Cîțu șterge pe jos cu Voiculescu și Mihăilă: Aș fi vrut mai multe de la ei. Aş fi vrut să-i văd mai mult pe teren

„Deci doamna ministru a recunoscut ca a redus numarul de paturi la ATI contrar la ce-am zis eu sa se mentina capacitatea ăentru ca nu stim cand vine valul 4”, a spus Cîțu.

Despre explicatia Ioanei Mihăilă că nu putea să țină ocupate paturi ATI când erau doar 30 de internați Covid-19 în țară, în timp ce alți pacienți care aveau alte boli cronice severe riscau să fie lipsiți de îngrijire medicală la ATI, premierul a spus că era rolul Ministerului Sănătății să vină cu soluții. „Aceasta pandemie nu e ceva predictibil”, a adăugat el.

Florin Cîțu l-a criticat și pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, pentru că nu a fost văzut niciodată într-un centru de vaccinare.

„România a primit şi primeşte până în 2023 dozele de vaccin. Şi doamna Mihăilă a început să iasă public, deşi acum două luni a semnat şi ea încă o comandă. Să faci o programare şi să vezi câte doze ai… Acum facem a treia doză. Nu ştia nimeni că vei face a treia doză.

Este bizar să aud astfel de discuţii când e vorba de sănătatea românilor. Cred că nu există preţ pentru sănătate românilor şi ar fi fost mai bine să-l fi văzut pe Vlad Voiculescu o singură dată într-un centru de vaccinare. Nu cred că l-am văzut vreodată într-un centru de vaccinare pe ministrul Sănătăţii.

Ar fi fost frumos în seara în care erau transferaţi pacienţii de la Foişor să nu stea în BPR-ul partidului din care face parte să-şi ia susţinere politică, ci să fie acolo alături de oamenii care sufereau..

Aş fi vrut mai multe de la domnul ministru, la fel şi de la doamna ministru. Aş fi vrut să-i văd mai mult pe teren şi pe ceilaţi membri ai Guvernului.

Din ce îmi aduc aminte, am fost singurul care a fost în centre de vaccinare, iar membrii Guvernului au fost o singură dată în centre de vaccinare, când le-am cerut eu”, a spus Cîțu.