Cîțu s-a răzgândit! Magazinele NU se închid la o rată de infectare de 4 la mia de locuitori

Magazinele nu se vor închide la ora 18 în zonele în care incidența trece de 4 la mia de locuitori, dă asigurări premierul Florin Cîțu.

23 sept. 2021, 11:46
Cîțu s-a răzgândit! Magazinele NU se închid la o rată de infectare de 4 la mia de locuitori

Ce se întâmplă cu închiderea magazinelor

Premierul a venit cu lămuriri privind închiderea magazinelor dacă se depășește incidența de 4 la mie.

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus că persoanele vaccinate pot să iasă din casă în localitățile unde s-a impus carantina.

”Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a declarat Florin Cîțu în cadrul dezbaterii online „Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale”.

Premierul a spus din nou că vrea ca economia să fie deschisă și să nu se repete situația de anul trecut, când toată țara a fost închisă.

”Vreau ca economia României să rămână deschisă, doar așa vom avea resurse să plătim ce avem de plătit în această iarnă și în viitor. Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai spus Florin Cîțu.

Incidența în București a ajuns la 3,65 la mie. Ce RESTRICȚII se impun în Capitală

Bucureștiul

a ajuns astăzi la incidența de 3,65 la mia de locuitori, după ce de ieri a trecut în scenariul roșu. CMBSU intră în ședință de la ora 13, iar în urma acesteia vor fi transmise noile restricții ce se vor aplica în București.

Bucureştiul a intrat, de miercuri, în scenariul roşu după ce rata de incidenţă a trecut de 3 la mia de locuitori. Astfel, potrivit noilor reglementări, certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.