Incidența în București a ajuns la 3,65 la mie. Ce RESTRICȚII se impun în Capitală

Bucureștiul a ajuns astăzi la incidența de 3,65 la mia de locuitori, după ce de ieri a trecut în scenariul roșu. CMBSU a convocat o ședință pentru ora 13, în urma căreia vor fi transmise noile restricții ce se vor aplica în București.

23 sept. 2021, 10:50
Incidența în București a ajuns la 3,65 la mie. Ce RESTRICȚII se impun în Capitală
Noi restricţii în Bucureşti, după ce a intrat în scenariul roşu. Restaurantele, interzise celor nevaccinaţi sau netestaţi

Bucureştiul a intrat, de miercuri, în scenariul roşu după ce rata de incidenţă a trecut de 3 la mia de locuitori. Astfel, potrivit noilor reglementări, certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

La Prefectura Capitalei a avut loc ieri după-amiază o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a decide ce restricţii se impun potrivit legislaţiei în vigoare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a adoptat Hotărârea numărul 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19

Principalele modificări propuse prin acest proiect de hotărâre vizează:

a)          creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
b)        creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare:
c)           * creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ* al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.
d)          delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.
e)          introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul  localităților unde incidența  cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru   persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Măsurile vor intra în vigoare după ce sunt adoptate de guvern în ședința de astăzi.


loading...