Cîţu vrea să rămână la guvernare până în 2028 că să administreze banii din PNRR: Altfel ajung în buzunarele baronilor PSD

Premierul Florin Cîţu cere sprijinul Parlamentului pentru ca această guvernare liberală să rămână la putere până în 2028 pentru a administra banii din PNRR. "Altfel, este evident unde ajung banii nu? În buzunarele baronilor PSD", a spus Cîţu, în Parlament.

29 iun. 2021, 15:31
Cîţu vrea să rămână la guvernare până în 2028 că să administreze banii din PNRR: Altfel ajung în buzunarele baronilor PSD

„Vă dau ca termen de comparaţie Pib-ul României care este de aproximativ 213 miliarde de lei de euro. În economie intră 175 de miliarde (de euro) cel puţin într-o economie cu un PIB de 213 miliarde de euro. Asta numesc eu veşti fanstastice pentru români în perioada următoare şi un impact pozitiv pentru viaţa lor. Cu o singură condiţie, o condiţie suficientă, necesară şi obligatorie: această guvernare responsabilă şi competentă să administreze aceste resurse până în 2028. Altfel, este evident unde ajung banii nu? În buzunarele baronilor PSD”, a spus premierul Florin Cîţu, în Parlament.

 

Florin Cîţu: Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, creşte şi consumul. Românii sunt mai fericiţi

Premierul Florin Cîţu a ţinut să precizeze că „datele EUROSTAT confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE” şi că în aceste condiţii „este şi normal să crească consumul”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Domnule Cîțu, aroganța nu vă ajută la nimic. Mai aveți tupeul să stați cocoțat acolo și să le spuneți românilor cât de bine o duc? ”PSD e mai bun decât coaliţia voastră de pierzători”

„Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, creşte şi consumul. Românii sunt mai fericiţi.

INS a anunţat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare. Câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele INS au anunţat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8,4%. Astea sunt date oficiale, nu le poate nega nimeni. Nu sunt doar vorbe, impresii, nu sunt discuţii la gura focului. Sunt date oficiale!”, a mai spus premierul.

„Am luat cele mai bune măsuri pentru economie, iar rezultatele se văd. Avem cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Revenirea în V, vă mai aduceţi aminte de ea când vă spuneam anul trecut? S-a întâmplat. Este o certitudine, iar România are cea mai rapidă revenire economică ca răspuns la această criză economică.

FMI estimează o creştere economică în acest an de 7%. Asta spuneţi dumnevoastră că e criză? Că România va avea o creştere de 7%?

Ar trebui să luaţi poveştile şi să le verificaţi din nou. Că lucrurile stau bine este confirmat şi de managerii români. 60% dintre managerii români sunt optimişti cu privire la revenirea economică.

Încrederea managerilor în perspectivele de creştere a economiei a atins un nivel record în ultimul deceniu, iar asta spune totul.

E un studiu făcut independent, nici de Guvern, e făcut de sectorul privat. E un studiu făcut independent, nici de Guvern, e făcut de sectorul privat.

Domnilor de la PSD nu cred că trebuie să le aduc aminte cât de îngroziţi erau cei din sectorul privat în timpul guvernării socialiştilor

Mai ţineţi minte OUG 114 cu care aţi pus în genunchi toată economia? Mai ţineţi minte când voiaţi să naţionalizaţi pilonul 2 de pe pensii? Artizanul naţionalizării pilonului 2 de pensii este astăzi europarlamentar. Domnul Ciolacu era prim vicepremier în acel Guvern şi azi e preşedintele PSD.

Dragi români, lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba! Razvan Mihalascu: Am promis predictibilitate şi asta am livrat. Am spus că nu creştem taxe, nu introducem altele noi şi asta am livrat. Doar aşa putem dezvolta România şi uite că avem şi venituri mai mare la buget, chiar dacă n-am crescut taxe. N-am introdus altele noi. A crescut conformarea voluntară”, a mai spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîtu demolează PSD-ul, în ziua Moţiunii: Ați dezvoltat o obsesie, vă e frică! Mai țineți minte când trompetele pesediste anunțau foamete?