City Insurance, liderul pieței de asigurări cu 3 milioane de clienți, s-a vândut. Cumpărător-surpriză

Vivendi Internțional, compania controlată de Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, a anunțat că a încheiat un acord de preluare cu I3CP Holdings BV pentru vânzarea pachetului majoritar la City Insurance.

06 apr. 2021, 15:30
City Insurance, liderul pieței de asigurări cu 3 milioane de clienți, s-a vândut. Cumpărător-surpriză

City Insurance s-a vândut. Surse din diverse zone, apropiate discuțiilor, au arătat, pentru Economica.net faptul că I3CP Holdings BV este un grup de firme cu experiență în zona financiară aflat în strânse legături cu Biserica Ortodoxă a Greciei.

City Insurance, liderul pieței de asigurări cu 3 milioane de clienți, s-a vândut. Vivendi International SA („Vivendi” sau „GRUPUL”) anunță că a încheiat un acord cu I3CP Holdings BV („13CP”) pentru vânzarea întregului său pachet de acțiuni deținute la City Insurance Romania SA („CIRO”), („Tranzacția”).

City Insurance, liderul pieței de asigurări cu 3 milioane de clienți, s-a vândut

Tranzacția a fost aprobată de către Consiliul Director al Vivendi și este supusă aprobărilor autorităților competente din România. Se preconizează că Tranzacția se va finaliza în trimestrul 3 al anului 2021, anunță firma, citată de ECONOMICA.

City Insurance este controlată de Vivendi International SRL – 85,23%, Nicolae Mușat – 8,9%, Fortuna Coppola – 2,37%, Cristian Pascale – 1,91% și alți acționari persoane fizice și juridice – 1,58%. Acționarul unic al Vivendi International este Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

Poliţa RCA cu decontare directă, obligatorie în câteva săptămâni. Veşti bune pentru şoferi

City Insurance, liderul pieţei lo­ca­le de asigurări, a raportat pentru 2020 un volum de plată al despăgu­bi­ri­lor de 1,4 mld. lei (290 mil. euro), cu 19% peste nivelul anului 2019, con­form informaţiilor anunţate de asigurător. Anul trecut, City Insurance sus­ţi­ne că a soluţionat 182.559 de do­sare de daună, cu 20% mai multe ca în anul precedent, iar numărul con­trac­te­lor de asigurare în vigoare la 31 de­cem­brie 2020 s-a ridicat la 3,2 mi­lioa­ne, scrie Ziarul Financiar.