„Ciucă-al nostru!” e încă premier în Monitorul Oficial şi semnează actele în numele lui Marcel Ciolacu

Sărbătorile au venit mai devreme la Monitorul Oficial, unde angajaţii, care au schimbat mulţi premieri de-a lungul carierei de funcţionari, nu mai ştiu cine este şef la Palatul Victoria.

22 dec. 2023, 13:58
„Ciucă-al nostru!” e încă premier în Monitorul Oficial şi semnează actele în numele lui Marcel Ciolacu

Confuzie la Monitorul Oficial unde apare semnat ca premier Ciucă pe un proiect important anunţat de Ciolacu după şedinţa de Guvern de joi.
Hotărârea Guvernului prin care pragul în bani de la care pensionarii beneficiază de compensare, anunțat joi după ședința guvernului Ciolacu apare în MO semnat de premierul Nicolae Ciucă, potrivit stirileprotv.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună vor beneficia de medicamente compensate cu 90%

Purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a anunţat că Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre care extinde programul de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari şi astfel, de la 1 ianuarie, vor beneficia de acest lucru pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent.

Marcel Ciolacu, anunţul sfârşitului de an pentru 6 milioane de români. Majorările se aplică din 2024

„A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent. Am şi o statistică pentru anul în curs. În perioada ianuarie-septembrie 2023 au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari. Această decizie de astăzi e menită să nu scadă numărul acestor beneficieri, poate să şi îl mărească”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

De asemenea, el a explicat că în 2023, pentru perioada ianuarie – septembrie, au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari.

Astăzi, vineri, 22 decembrie, a apărut Hotărârea de guvern și în Monitorul Oficial. Supriză, însă, hotărârea apare semnată de fostul premier Nicolae Ciucă, președintele PNL, care a predat șefia Executivului lui Marcel Ciolacu, președintele PSD încă din iunie anul acesta.

Greşeală cu repretiţie. Vă prezentăm mai jos şi altă imagine din Monitorul Oficial cu semnătura evident greșită.

Marcel Ciolacu, primele declarații după ce bugetul pe 2024 a fost aprobat: „Vă rog să mă judecați pentru lucrurile pe care le-am făcut, nu pentru părerile altora”