Ciucă, în videoconferinţă cu prefecţii pentru pregătirea sezonului rece: Să semnaleze orice problemă cu care se confruntă, pentru a şti despre ea din vreme, pentru a lua măsuri

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, în videoconferinţa cu prefecţii, că în acest moment pot să transmită fără temere că avem cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale pentru sezonul rece. Şeful Executivului a cerut mai multă coordonare şi dialog inter-instituţional pentru problemele iernii, iar autorităţile să semnaleze orice problemă cu care se confruntă, pentru a şti despre ea din vreme şi pentru a lua măsuri în timp oportun.

20 oct. 2022, 10:01
Ciucă, în videoconferinţă cu prefecţii pentru pregătirea sezonului rece: Să semnaleze orice problemă cu care se confruntă, pentru a şti despre ea din vreme, pentru a lua măsuri

Guvernul face planul pentru iarnă. Premierul Nicolae Ciucă i-a băgat în şedinţă pe prefecţi. Șeful Executivului i-a băgat în videoconferinţă să discute despre pregătirea sezonului rece.

„Este cred momentul oportun să putem să desfăşurăm această analiză. Practic, aş dori să se înţeleagă faptul că nu acum luăm măsurile pentru pregătirea tuturor instituţiilor şi identificarea responsabilităţilor şi a demersurilor întreprinse la nivelul autorităţilor locale, pentru pregătirea sezonului de iarnă 2022-2023. Astăzi discutăm despre ceea ce s-a realizat până în acest moment, o evaluare a nivelului de pregătire, a stadiului în care se derulează activităţile şi măsurile pregătitoare, astfel încât să putem să avem siguranţa că suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă.

Am convingerea că aşa cum au fost coordonate activităţile la nivelul fiecărui minister în parte, cu responsabilităţile cuvenite fiecărei instituţii, fie că vorbim de Ministerul de Interne, Educaţiei, este nevoie ca în perioada imediat următoare să avem foarte clar elementele de prioritate pe care putem să le rezolvăm de la nivelul Guvernului, administraţiei centrale şi să continuăm să colaborăm cu structurile din teritoriu, astfel încât să putem să intervenim individual, acolo unde este nevoie”, a spus premierul Ciucă, potrivit news.ro.

Premierul le-a transmis prefecţilor că „în acest moment putem să transmitem fără temere că avem cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale„.

„Se întreprind în continuare demersuri pentru a putea să suplimentăm şi să avem garanţia rezervelor, astfel încât să fim în măsură ca, în funcţie de condiţiile meteorologice, să putem să intervenim, chiar şi în cele mai complicate condiţii meteo”, a mai afirmat premierul Nicolae Ciucă.

„Este, pentru fiecare dintre noi, dar îndeosebi pentru dvs, autorităţile locale, o responsabilitate pe care o avem faţă de cetăţeni, este o responsabilitate despre care vorbim în fiecare an şi aici nu cred că este nevoie să intrăm în foarte multe detalii şi să discutăm prea mult pentru că am convingerea că au fost antamate toate aceste subiecte şi au reprezentat priorităţi pe agenda de lucru a fiecăruia”, a mai declarat premierul.

Citeşte şi: Noi ajutoare financiare pentru români, anunţate de Nicolae Ciucă: Banii vor fi alocaţi pentru sărăcia energetică, IMM-uri şi susţinerea cetăţenilor vulnerabili

Şeful Executivului i-a îndeamnat pe toţi prefecţii ca în perioada următoare ”să existe mai multă coordonare şi dialog interinstituţional, atât pe verticală cât şi pe orizontală şi să semnaleze orice problemă cu care se confruntă, pentru a ştii despre ea din vreme, pentru a lua măsuri în timp oportun”.