Bogdan Ciucă: PC şi-a exprimat un punct de vedere pe subiectele ridicate de preşedinte, nu şi l-a schimbat

Deputatul PC Bogdan Ciucă a declarat, luni, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că formațiunea pe care o reprezintă a exprimat deja un punct de vedere pe temele ridicate de șeful statului și nu și-a schimbat poziția.

20 apr. 2015, 17:07
Bogdan Ciucă: PC şi-a exprimat un punct de vedere pe subiectele ridicate de preşedinte, nu şi l-a schimbat

„Dacă până acum, în general, în societatea românească, ne-am obișnuit să apară o temă, toată lumea se entuziasmează, dar nimeni nu se ține să impună un calendar, iată că de data aceasta lucrurile sunt un pic schimbate și este un lucru de admirat.

Citeşte şi: Vasile Blaga, după consultări: I-am transmis preşedintelui că ne-am îndeplinit promisiunile

Faptul că cineva dorește să impună un calendar pe subiecte care sunt interesante pentru toate partidele politice este un lucru de salutat și în acest context Partidul Conservator reamintește că pe toate aceste subiecte și-a exprimat un punct de vedere, nu ni l-am schimbat„, a spus Ciucă.

El a afirmat că PC susține reforma în domeniile care au făcut subiectul discuțiilor cu șeful statului și a exprimat speranța că în această sesiune parlamentară se va reuși rezolvarea măcar a unora dintre acestea întrucât, a apreciat Ciucă, un astfel de lucru ar fi posibil „și procedural, și politic”.

„Din punct de vedere al temei care este legată de accelerarea răspunderii la solicitările ministrului Justiției, respectiv procurorului general, Camera Deputaților știți că n-a generat o problemă în acest sens, scrie Agerpres.

De când s-a schimbat statutul și-a impus acel interval de trei, respectiv cinci zile în care comisia, respectiv plenul să răspundă la solicitare, lucrurile au mers cumva într-o direcție bună. A rămas de clarificat acest termen, este adevărat, cu privire la solicitările privind începerea urmăririi penale în cazul miniștilor și a celor care au fost membri ai Guvernului. Probabil că un termen asemănător ar trebui impus tot prin statut sau, evident, printr-o normă legală”, a arătat deputatul conservator.

În ceea ce privește legile care vizează alegerile locale și parlamentare, Ciucă este de părere că și acest subiect poate fi rezolvat până la sfârșitul sesiunii.

Citeşte şi: IOHANNIS, după consultări: Există un acord să fie adoptate legea alegerilor locale şi a finanţării partidelor

Întrebat dacă s-a stabilit un calendar al adoptării tuturor acestor legi, deputatul PC a spus că șeful statului ar dori ca până la sfârșitul acestei sesiuni, „dacă nu toate, măcar o parte din aceste probleme să fie rezolvate”.

Înainte de PC, șeful statului a avut consultări cu PSD, PNL și UNPR.

La discuții au intrat și lideri ai UDMR și urmează cei ai Grupului parlamentar al minorităților naționale.