Nicolae Ciucă: „Rămâne o guvernare PSD-PNL pentru a asigura stabilitatea ţării”

Liderul liberalilor Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri la Târgu Jiu, că va rămâne o guvernare PSD-PNL şi a adăugat că rezultatul la alegeri „va fi cel mai bun sondaj pentru partidele politice din România”. „Ce consider eu important este nevoia de responsabilitate în continuare a clasei politice pentru a asigura stabilitatea ţării”, a mai spus preşedintele PNL. „Rămâne o guvernare PSD-PNL pentru că, indiferent de rezultat, rezultatul la alegeri va fi cel mai bun sondaj pentru partidele politice din România. Vom vedea cu toţii care este realitatea, dar ce consider eu important este nevoia de responsabilitate în continuare a clasei politice pentru a asigura stabilitatea ţării”, a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri la Târgu Jiu. Liderul PNL a mai spus că „vedem că avem un context internaţional, în proximitatea noastră conflict la graniţă, plus celelalte consecinţe şi efecte generate de această succesiune şi suprapunere de crize”.
Filip Stan
29 mai 2024, 20:22
Nicolae Ciucă:

Liderul liberalilor Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri la Târgu Jiu, că va rămâne o guvernare PSD-PNL şi a adăugat că rezultatul la alegeri „va fi cel mai bun sondaj pentru partidele politice din România”. „Ce consider eu important este nevoia de responsabilitate în continuare a clasei politice pentru a asigura stabilitatea ţării”, a mai spus preşedintele PNL.

„Rămâne o guvernare PSD-PNL pentru că, indiferent de rezultat, rezultatul la alegeri va fi cel mai bun sondaj pentru partidele politice din România. Vom vedea cu toţii care este realitatea, dar ce consider eu important este nevoia de responsabilitate în continuare a clasei politice pentru a asigura stabilitatea ţării”, a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri la Târgu Jiu.

Somnul PNL naşte monştri pe liste. Marcel Ciolacu îl demolează pe Iulian Dumitrescu: „Nu înţeleg de ce mai candidează, are interdicţie să-şi exercite funcţia”

Liderul PNL a mai spus că „vedem că avem un context internaţional, în proximitatea noastră conflict la graniţă, plus celelalte consecinţe şi efecte generate de această succesiune şi suprapunere de crize”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în 2022 s-a înregistrat cel mai mare vârf al investiţiilor străine directe în România înregistrându-se în anul 2022, când nivelul acestora a ajuns la 10,3 miliarde de lei, deşi a fost anul când a început invazia Federaţiei Ruse în Ucraina şi a existat o anumită nesiguranţă a investitorilor străini.

„Când vorbim despre investiţii străine directe vorbim doar de capital care vine de la investitorul străin. Pot spune că cel mai mare vârf al investiţiilor străine în România s-a realizat în anul 2022, când, chiar cu anul în care a început invazia Federaţiei Ruse în Ucraina şi exista o anumită nesiguranţă, am reuşit să realizăm cea mai mare sumă de investiţii străine directe în România, de 10,3 miliarde lei. Vorbim doar despre bani de la investitorii străini. În momentul de faţă, măsurile pe care le-am gândit şi programele care au vizat folosirea fondurilor europene şi banii de la buget pentru sprijinirea şi consolidarea capitalului românesc se îndreaptă tocmai în această direcţie”, a afirmat Nicolae Ciucă, care a fost şef al Guvernului în perioada noiembrie 2021-iunie 2023.

Nicolae Ciucă explică fotografia cu Nicuşor Dan de pe Arena Naţională. „Cât de disperaţi sunt alţii să vină să facă o poză cu noi”

El a menţionat că în anul 2007, când România adera la Uniunea Europeană, cifra de afaceri a mediul de business din România ajungea la 490 miliarde de lei, iar în prezent acest indicator se ridică la 2.700 miliarde de lei.

„Partea de consolidare a capitalului românesc este absolut necesară. Capitalul românesc, pe ceea ce înseamnă partea de profitabilitate şi contribuţie la buget are o cifră de 7,8%, în condiţiile în care la nivelul investitorilor străini este de 3,7%. Putem observa că nu întâmplător am zis că Guvernul şi instituţiile statului trebuie să fie partenerii mediului de afaceri, pentru că mediul de afaceri, capitalul românesc este cel care are cea mai consistentă contribuţie la bugetul de stat, are stabilitate şi nu am auzit să plece în condiţii de dificultate din ţară. Când a început războiul din Ucraina, oamenii de afaceri din România au rămas aici şi chiar au căutat soluţii să se consolideze mai bine, să se stabilizeze”, a mai afirmat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a susţinut o conferinţă de presă la Timişoara, alături de candidatul liberal pentru funcţia de primar al municipiului, Nicolae Robu.

reşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că îi place „eticheta de politician atipic” şi că îşi doreşte să rămână astfel, să facă politică aşa cum crede el că este bine, „cu oameni, pentru oameni”.

Liderul PNL a răspuns astfel unei întrebări a presei referitoare la faptul că acea carte pe care o va lansa ar avea legătură cu intenţia sa de a candida la Preşedinţia României.

„Am văzut că mai mulţi colegi din alte partide mi-au spus că nu sunt din filmul acesta. Nici nu vreau să fiu din ‘filmul acesta’, ci vreau să fiu din filmul meu. Şi pentru că nu sunt perceput ca fiind un politician tipic mediului politic din România, chiar îmi place această etichetă de politician atipic şi vreau să rămân atipic şi să fac politică aşa cum cred eu că este bine şi cum consider eu că este bine să facem politică, cu oameni, pentru oameni, cu empatie şi dragoste faţă de oameni şi mai ales cu responsabilitate pentru ceea ce le spunem oamenilor şi cum ne angajăm să facem lucrurile pentru oameni”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă.

Liderul liberal a arătat că acea carte la care lucrează va fi o descriere a tot ceea ce vrea lumea să ştie despre el. „Lipsind din acest peisaj atâţia ani, mi se pare un mijloc prin care se pot afla foarte multe lucruri despre un om. Cartea încă nu e terminată”, a mai menţionat preşedintele PNL.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!