Ciutacu, despre incompatibilitatea constatată de ANI în cazul lui Clotilde Armand: Ar trebui suspendată din calitatea de primar al Sectorului 1 şi ulterior, în urma unui proces, să-şi piardă mandatul

Clotilde Armand bate câmpii şi vine cu aceeaşi idee că oamenii răi de la PNL o hărţuiesc, spune realizatorul Romania TV Victor Ciutacu. Potrivit jurnalistului, "conform legii, doamna Clotilde Armand ar trebui pentru început să fie suspendată din calitatea de primar al Sectorului 1 şi ulterior, în urma unui proces, să-şi piardă mandatul".

07 nov. 2022, 16:08
Ciutacu, despre incompatibilitatea constatată de ANI în cazul lui Clotilde Armand: Ar trebui suspendată din calitatea de primar al Sectorului 1 şi ulterior, în urma unui proces, să-şi piardă mandatul

Clotilde Armand, „bate câmpii ca de obicei şi joacă aceeaşi carte politică, că oamenii răi de la PNL o hărţuiesc”, spune Victor Ciutacu.

Realizatorul România TV explică că „nu există minister în ţara românească, abilitat de lege, să dea derogări şi aprobări în alb de încălcare a legii„.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene poate cel mult să fie consultat informal pe de-o parte. Pe de altă parte, stict informal poate să spună dacă o instituţie, în speţă primăria Sectorului 1, care nu este Clotilde Armand în persoană, este eligibilă să primească fonduri europene într-un  proiect.

Hârtia de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, din câte am înţeles chiar de la doamna Armand, a constatat faptul că Primăria Sectorului 1 are dreptul să primească fonduri europene, nu că doamna Clotilde Armand poate să pună şef peste proiecte. E cu tot şi cu totul altceva.

Citeşte şi: Clotilde Armand nu are bani de gunoaie, dar insistă cu cadouri electorale: „Am pus în dezbatere publică regulamentul privind acordarea tichetului anticriză în valoare de 1.000 lei”

Mai mult decât atât, veniturile financiare ale unui edil, fie că e primarul general al Capitalei, fie primar de sector sau de comună, sunt stabilite prin lege. Este legea salarizării unitare a bugetarilor. După cum ştim, toate funcţiile publice sunt asimilate, există nişte praguri şi acolo scrie cât poate să aibă un primar de sector. Aia sunt banii, nu există mai mult. Aia sunt bănişorii, spre exemplu primarul Capitalei, dacă nu mă înşel are salariu ca al unui ministru … Sănătate şi drum bun, nu tu venituri suplimentare, nu nimic. Nu te pui tu pe tine şef de proiecte pe bani europeni ca să îţi suplimentezi veniturile.

Vreau şi eu să văd cum se mişcă procuratura„, mai spune Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Clotilde Armand, dată pe mâna procurorilor. Este acuzată că şi-a crescut veniturile ilegal cu 30%. Reacţia primarului Sectorului 1: „Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce”

Realizatorul România TV aminteşte că „există oameni care şi-au prierdut mandatele de parlamentari pentru diverse incompatibilităţi sesizate de ANI parchetului general în mandatul domnului Horia Georgescu„.

În mod normal, conform legii, doamna Clotilde Armand ar trebui pentru început să fie suspendată din calitatea de primar al Sectorului 1 şi ulterior, în urma unui proces, să-şi piardă mandatul. Dar trăim în România„, a concluzionat Victor Ciutacu.