Ciutacu, despre modificarea legilor justiţiei: Tudorel s-a spălat pe mâini, Tudose n-a dat ordonanţă, Dragnea îşi ia toate înjurăturile

Publicat: Miercuri, 23 August 2017 15:44 // Actualizat: Miercuri, 23 August 2017 15:44 // Sursa: romaniatv.net

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, consideră că mult-așteptatul pachet "reformist" de (proiecte de) legi ale justiției face parte din categoria "mult zgomot pentru aproape nimic".

"A ieșit legendarul Tudorel, fix de ziua insurecției armate, cu mult-așteptatul pachet “reformist” de (proiecte de) legi ale justiției. Mult zgomot pentru aproape nimic, la cât pricep eu fenomenul. Dau cu liniuță de la capăt…", scrie Victor Ciutacu pe blog.

  • Nu văd cu ce ar fi mai politizată numirea șefilor de procuraturi dacă o va face CSM la propunerea ministrului Justiției, în loc s-o facă președintele la propunerea CSM. Tot politice sunt numirile…
  • Mi se pare noaptea minții să prelungești durata mandatelor procurorilor-șefi în contextul în care și la două consecutive de câte trei ani se comportă ca faraonii. Eu aș fi limitat (cel puțin) numărul mandatelor, unul și la muncă după aia.
  • Răspunderea magistraților nu se bucură, din păcate, de-o lege specială, ci de o (timidă) reparație. Statul va fi obligat să se îndrepte patrimonial împotriva magistraților generatori de prejudicii financiare. Nu-i rău, dar n-am înțeles ce facem cu ăia care țin degeaba în pușcărie oameni care sunt achitați ulterior sau cu cei care condamnă abuziv.
  • Ideea de a nu avea procurori/judecători sub 30 de ani mi se pare de bun simț. Întâi să priceapă ceva din viață și din meserie și după aia să se joace cu destinele; la fel și cu avansările la termene decente și stoparea migrației politice de la procurorie la judecătorie și invers.
  • Habar n-am dacă, sub autoritatea Ministerului Justiției, Inspecția Judiciară va fi mai eficientă/performantă. Dar știu că acum, cât stă sub CSM, e un dezastru.
  • Ideea ca magistrații să nu mai poată fi anchetați de DNA, ci de o direcție specială a Parchetului General, e bună și rea în același timp. Pe de o parte, se reduce posibilitatea șantajului la judecătorii care nu merg pe linia indicată (fără garanții, însă, că nu se mută menghina la alții). Pe de altă parte, iar sunt magistrații supra-oameni, cu nevoi speciale și limitări așijderea.
  • Nimic despre promisele modificări ale infectelor și aberantelor Coduri, nimic despre grațiere/amnistie, nimic despre stabilirea unor criterii ferme și nediscreționare de executare a pedepselor/liberare condiționată. N-are sânge măcar să propună ceva.
  • Securitatea și-a trezit iar, la un semn, acoperiții din presă (și de prin preajma ei) care păreau amorțiți în concedii. Sistemul are bani și lucrează. E incredibil cât se cheltuie pentru a se ține în viață colonia asta de gândaci de bucătărie.
  • Până când (și dacă) proiectele vor deveni legi (și nu musai în forma asta) poate să treacă și o veșnicie. Tudorel s-a spălat pe mâini, Tudose n-a dat ordonanță, Dragnea își ia toate înjurăturile, viața merge înainte.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Justiţiei Tudorel Toader victor ciutacu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H