CJ Iaşi nu mai alocă bani Fundaţiei Sportului Ieşean, din care e finanţată şi echipa CSMS Iaşi, din cauza unei anchete DNA

Consiliul Judeţean Iaşi a decis să nu mai dea bani pentru Fundaţia Sportului Ieşean, din care este finanţată şi echipa de fotbal CSMS Iaşi, din cauza unei anchete iniţiate de către DNA care vizează alocarea de fonduri de la bugetul local în perioada 2008-2016, a anunţat preşedintele instituţiei.

01 apr. 2017, 18:04
CJ Iaşi nu mai alocă bani Fundaţiei Sportului Ieşean, din care e finanţată şi echipa CSMS Iaşi, din cauza unei anchete DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că, în acest an, instituţia nu mai alocă bani Fundaţiei Sportului Ieşean, întrucât procurorii anticorupţie au declanşat o anchetă privind alocarea de fonduri către fundaţie.

Popa a spus că, în urmă cu două săptămâni, CJ a primit o adresă de la DNA, prin care au fost solicitate informaţii privind alocarea de bani de la bugetul local şi judeţean către Fundaţia Sportului Ieşean. Maricel Popa a precizat că, din acest motiv, CJ a sistat finanţarea către fundaţie, suma alocată anual de Consiliul Judeţean către sportul din Iaşi ridicându-se la un million de lei.

„Sunt probleme la această fundaţie. Am primit o adresă de la DNA, înţeleg că este o anchetă privind alocarea banilor în perioada 2008-2016. Nu putem finanţa ceva ce este în analiza DNA”, a explicat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Fundaţia Sportului Ieşean este sprijinită financiar şi de Primăria Iaşi, edilul Mihai Chirica susţinând că nu ştie de ancheta DNA.

„Dacă domnul preşedinte de la Consiliul Judeţean ştie că sunt nereguli la fundaţie, ar trebui să spună despre ce este vorba. Şi anul trecut s-au alocat bani către fundaţie, iar în ultimii ani au fost tot felul de verificări acolo, inclusiv din partea Curţii de Conturi. Nu au fost descoperite nereguli”, a afirmat primarul, citat de news.ro. 

Fundaţia Sportului Ieşean a fost înfiinţată în urmă cu zece ani pentru a susţine sportul de performanţă din Iaşi. Mare parte din sumele alocate de la bugetul Primăriei şi Consilului Judeţean s-au dus către finanţarea echipei de fotbal CSMS Iaşi, care activează în prima ligă.

Preşedintele CJ Iaşi, după angajarea fostului primar Gheorghe Nichita pe post de consilier: Vrem să folosim experienţa pe care o are