CJ Vrancea va aloca 100.000 de lei pentru repararea acoperişului Spitalului Judeţean Focşani

Consilieri judeţeni din Vrancea au aprobat, marţi, alocarea a 100.000 de lei pentru repararea acoperişului Spitalului Judeţean din Focşani, care s-a prăbuşit, marţi dimineaţă, sub greutatea zăpezii, fără a exista victime.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 16:20
CJ Vrancea va aloca 100.000 de lei pentru repararea acoperişului Spitalului Judeţean Focşani

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că a fost luată această decizie, deoarece „a văzut haosul din administraţia centrală”.

Marian Oprişan a declarat că instituţia pe care o conduce alocă aceste fonduri, deşi unitatea spitalicească „se află în administrarea ministerului Sănătăţii”.

„Am văzut şi am înţeles, în această perioadă, haosul din instituţiile guvernamentale din România. Ştiu cum funcţionează instituţiile guvernamentale, mi-am dat seama cum funcţionează ministerele şi ca să nu ajungem la sfântul aşteaptă să reparăm acoperişul Spitalului Judeţean Vrancea propun să alocăm un miliard de lei vechi pentru repararea acoperişului”, a afirmat Marian Oprişan.

O parte din acoperişul Spitalului Judeţean din Focşani s-a prăbuşit, marţi dimineaţă, sub greutatea zăpezii, fără a exista victime.

Incidentul s-a petrecut în zona blocului alimentar al spitalului.

Directorul Spitalului Judeţean din Focşani, Nicolae Moise, a spus că în urma incidentului nicio persoană nu a fost rănită.

El spunea că va trimite o adresă Ministerului Sănătăţii şi Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, pentru a aloca fonduri pentru reperarea acoperişului avariat, fiind necesari aproximativ 100.000 de lei.

Întrebat de ce nu a fost curăţată zăpada de pe acoperiş, Moise a spus că i-a fost teamă să nu pună în pericol muncitorii.

„Situaţia ar fi putut fi mai gravă dacă zilele trecute nu ceream sprijin şi nu ar fi fost înlăturată zăpada de pe un alt corp de clădire al spitalului”, a mai spus directorul Spitalului Judeţean din Focşani.