Clădire dezafectată din Slatina, distrusă de incendiu. Nouă maşini parcate în apropiere au fost avariate. Dosar penal pentru pentru distrugere din culpă

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere din culpă după ce un incendiu izbucnit noaptea trecută la o clădire dezafectată din Slatina a distrus imobilul şi a avariat nouă maşini parcate în apropiere.

10 ian. 2022, 10:52
Clădire dezafectată din Slatina, distrusă de incendiu. Nouă maşini parcate în apropiere au fost avariate. Dosar penal pentru pentru distrugere din culpă

Un puternic incendiu a izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni la o clădire dezafectată din Slatina, iar pompierii au intervenit timp de trei orei pentru stingerea flăcărilor. Clădirea a ars în totalitate, iar nouă maşini aflate în apropiere au fost avariate.

În momentul sosirii echipelor de intervenţie, clădirea, cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, ardea generalizat.

“Pentru lichidarea incendiului şi îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acţionat aproximativ trei ore. În urma evenimentului clădirea a ars în totalitate şi au fost avariate nouă autoturisme parcate în zonă. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis în spaţii închise, cel mai probabil de către o persoană fără adăpost”, a anunţat ISU Olt.

Citeşte şi: Accident cu 10 maşini pe autostrada A1. Trafic de coşmar din cauza vremii

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere din culpă.

Citeşte şi: Trenuri blocate în câmp din cauza vremii. Întârzieri uriaşe pe mai multe linii

„Din primele verificări, s-a constatat faptul că incendiul ar fi izbucnit ca urmare a focului deschis în spaţiu închis. În clădirea dezafectată s-ar fi aflat o persoană fără adăpost, respectiv un bărbat, în vârsta de 62 de ani. Acesta a reuşit să iasă din clădire şi nu a necesitat îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Ionuţ Vasiloaica.