Clădire publică importantă din România, luminată în culorile Ucrainei / Klaus Iohannis: „Vă suntem alături!”

Miercuri, Bogdan Aurescu și Klaus Iohannis au transmis noi mesaje de susținere pentru Ucraina și Volodimir Zelenski.

24 aug. 2022, 13:14
Clădire publică importantă din România, luminată în culorile Ucrainei / Klaus Iohannis: „Vă suntem alături!”

În semn de solidaritate cu Ucraina, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a decis ca sediul central al ministerului pe care-l conduce să fie iluminat în serile de 23 și 24 august, între orele 20:15 – 23:00, în culorile drapelului ucrainean.

De asemenea, drapelul Ucrainei va fi arborat în aceste zile în fața clădirii MAE.

„Am reacționat prompt și consistent, încă de la începutul invaziei ruse, prin numeroase măsuri, pentru a oferi adăpost și asistență refugiaților ucraineni. Măsurile umanitare adoptate pentru cei peste 2 milioane de refugiați care au intrat deja în România și cei peste 86.000 de ucraineni care au rămas pe teritoriul nostru au inclus, printre altele, înființarea de tabere mobile în județele din zonele de frontieră, acordarea de acces gratuit la servicii medicale, la învățământ și pe piața muncii.

Pentru că pe termen mediu și lung refugiații ucraineni vor avea nevoie de resurse adecvate pentru a duce o viață decentă, motiv pentru care încercăm constant să ne adaptăm infrastructura de sprijin la nevoile lor concrete, la 26 iulie 2022 Guvernul României a lansat Planul Național de Măsuri de Integrare a refugiaților ucraineni în România”, a declarat ministrul Aurescu.

 

Klaus Iohannis: „Agresiunea Rusiei este nejustificată, neprovocată și ilegală”

 

De asemenea, și Klaus Iohannis a transmis un mesaj de susținere pentru Volodimir Zelenski. În opinia oficialului de la Cotroceni, invazia rusească este „neprovocată”.

„Este Ziua Independenței în Ucraina. Reiterez susținerea României și solidaritatea cu statul ucrainean și curajoșii cetățeni ucraineni care-și apără țara.

Această nejustificată, neprovocată și ilegală agresiune a Rusiei trebue să se oprească! România rămâne alături de Ucraina!”, a transmis Iohannis, pe Twitter.

În Ucraina, bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au interzisă părăsirea țării. Volodimir Zelenski a semnat de curând prelungirea obligativității.