Aurescu, ministrul de Externe, mesaj pentru Zelenski: „Ucraina va câștiga războiul, sunt convins!”

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, preia retorica lui Volodimir Zelenski în privința războiului. Diplomatul român este convins că Ucraina se va impine în conflictul militar contra Rusiei. 

24 aug. 2022, 12:44
Aurescu, ministrul de Externe, mesaj pentru Zelenski: „Ucraina va câștiga războiul, sunt convins!”

Mesajul oficialului din Guvernul Nicolae Ciucă a fost transmis miercuri, 24 august, cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei.

„Invazia rusă în Ucraina, la 24 februarie 2022, condamnată de România și de comunitatea internațională democratică în cei mai fermi termeni posibili, a fost un moment de cotitură pentru întreaga lume.

Subliniez din nou ceea ce România a spus răspicat încă din primele momente ale invaziei ruse: această agresiune nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei, care continuă de 6 luni, reprezintă o încălcare flagrantă a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a dreptului internațional, inclusiv a Cartei ONU și a principiilor pe care se fundamentează ordinea internațională bazată pe reguli, ceea ce arată faptul că Moscova nu a pornit un război doar împotriva Ucrainei, ci împotriva valorilor noastre democratice și a parametrilor fundamentali ai arhitecturii euroatlantice actuale de securitate”, a transmis Aurescu.

 

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României: „Ucraina trebuie să câștige acest război și sunt convins că-l va câștiga!”

 

Aurescu a precizat că Ucraina trebuie să câștige acest război. Diplomatul român a făcut referire și la dramele refugiaților ucraineni.

„Suntem și vom rămâne alături de poporul ucrainean! Așa cum am mai spus, Ucraina trebuie să câștige acest război și sunt convins că-l va câștiga.

Și vreau să reasigur poporul ucrainean că Ucraina a câștigat deja prietenii strânse, reînnoite și consolidate, așa cum a dovedit reacția solidară imediată a societății românești față de drama prin care statul vecin trece în ultimele șase luni”, a mai precizat ministrul de Externe.

Între timp, Ucraina continuă să piardă teritorii și vieți omenești. Militarii ucraineni, gruparea paramilitară neonazistă Batalionul Azov și mercenarii din străinătate, trimiși lui Volodimir Zelenski, au cedat în regiunea Donbas.