Clanul Leilor, gruparea care întrerupe orele online cu intervenţii obscene. Recomandările ZOOM

O grupare de pe internet denumită "Clanul Leilor" a reușit, în ultimele luni, să pătrundă în mai multe ore online și să le întrerupă prin intervenții obsecene. Platforma ZOOM, una dintre cele mai populare platforme de videoconferințe utilizate la cursurile online, prezintă, pe pagina sa de internet, mai multe recomandări pentru securitatea acestora.  

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 11:44
Clanul Leilor, gruparea care întrerupe orele online cu intervenţii obscene. Recomandările ZOOM

Membrii „Clanului” își filmează intervențiile care conțin, de cele mai multe ori, obscenități, și le postează pe YouTube, unde au sute de mii de vizualizări. Contul „Clanul Leilor ” de pe YouTube are deja peste 22.000 de urmăritori.

„Clanul Leilor” își organizează „raidurile” pe platforma Discord, sub coordonarea unui personaj a cărui identitate online este „Valentin Mihai”. În zilele premergătoare începutului de an școlar, membrii s-au pregătit pentru noi „misiuni”, la clasele unde cursurile sunt desfășurate online, potrivit educatieprivata.ro. 

Iată recomandările platformei ZOOM, una dintre cele mai populare platforme de videoconferințe utilizate la cursurile online

Permiteți doar utilizatorilor conectați să se înscrie: dacă cineva încearcă să se alăture evenimentului dvs. și nu este conectat la Zoom cu e-mailul prin care a fost invitat, va primi acest mesaj: Participanți autorizați.

Acest lucru este util dacă doriți să vă controlați lista de invitați și să invitați doar pe cei pe care îi doriți la eveniment – alți elevi de la școala dvs. sau colegi, de exemplu.

Blocați întâlnirea: este întotdeauna inteligent să vă blocați „ușa din față”, chiar și atunci când sunteți în casă. Când blocați o întâlnire Zoom care a început deja, nu pot intra noi participanți, chiar dacă au ID-ul și parola întâlnirii (dacă ați solicitat una). În sesiune, dați click pe Participanți în partea de jos a ferestrei Zoom. În fereastra pop-up Participanți, faceți clic pe butonul care scrie Blocare întâlnire.

Configurați-vă propria autentificare cu doi factori: nu trebuie să distribuiți linkul de întâlnire real! Generați un ID de întâlnire aleatoriu atunci când vă programați evenimentul și solicitați o parolă pentru ca alte persoane să poată intra. Apoi, puteți partaja acel ID de întâlnire, dar puteți trimite parola numai pentru a vă alătura prin mesaj direct.

Eliminați participanții nedoriti sau perturbatori: din secțiunea de meniu Participanți: puteți trece cu mouse-ul peste numele unui participant și vor apărea mai multe opțiuni, inclusiv Eliminare. Faceți click pe acesta pentru a da afară pe cineva din întâlnire.

Dezactivează videoclipul: gazdele pot dezactiva videoclipul cuiva. Acest lucru va permite gazdelor să blocheze gesturile nedorite, distractive sau neadecvate în videoconferință.

Dezactivați participanții: gazdele pot dezactiva / dezactiva participanții individuali sau toți simultan. Gazdele pot bloca zgomotul nedorit, distractiv sau inadecvat de la alți participanți. De asemenea, puteți activa Mute Upon Entry în setările dvs. pentru a menține zgomotul la distanță.

Dezactivați transferul de fișiere: Transferul de fișiere în cadrul întâlnirii permite utilizatorilor să partajeze fișiere prin chatul în cadrul întâlnirii. Dezactivați această opțiune pentru a împiedica chatul să fie bombardat cu poze, GIF-uri, meme și alt conținut nedorit.

Citeşte şi Testele iniţiale pentru clasa a VIII-a, publicate de Ministerul Educaţiei