Clanul mafiot Ndrangheta rămâne fără un Naş

Un lider al mafiei calabreze a fost arestat la Barcelona, în timpul unei operaţiuni comune cu poliţia italiană.

RomaniaTV.net
29 dec. 2011, 21:02
Clanul mafiot Ndrangheta rămâne fără un Naş

Carmelo Gallico, în vârstă de 46 de ani,  a fost arestat de poliţia spaniolă, la Barcelona. Gallico este unul dintre principalii lideri ai mafiei calabreze. „Este liderul unui clan aparţinând Ndrangheta, cea mai periculoasă organizaţie criminală din Calabria”, se precizează într-un comunicat al poliţiei catalane, citat de presa spaniolă.

Suspectul a fost arestat în data de 23 decembrie, într-un apartament din centrul Barcelonei unde „se ascundea”, se mai precizează în comunicat. Este bănuit de comiterea unor delicte grave, incluzând „crimă, extorcare şi spălare de bani”, conform informaţiilor poliţiei. Mafiotul   a reuşit până acum să scape de justiţia italiană, dar autorităţile italiene au declanşat procedura de extrădare împotriva lui.

„În timpul sejurului la Barcelona, bărbatul s-a arătat extrem de prudent”, au declarat poliţiştii italieni, precizând că mafiotul nu a luat legătura decât cu „persoane de maximă încredere”, el petrecându-şi timpul „la bibliotecă, într-o sală de sport şi în anumite baruri” unde „se simţea în siguranţă”.