Clanurile de interlopi din București, petrecere cu topoare, săbii și furci. Autoritățile europene critică modificarea Codului Penal: „Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească” VIDEO

Clanurile de interlopi din București au pus stăpânire pe un teren viran din București unde au petrecut fluturând în aer topoare, săbii și furci.

06 iul. 2021, 13:15
Clanurile de interlopi din București, petrecere cu topoare, săbii și furci. Autoritățile europene critică modificarea Codului Penal: „Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească” VIDEO

UPDATE. Clanurile de interlopi au fost sancţionate! Poliţiştii au dat amenzi în valoare de 16.000 de lei, în urma unei petreceri la care o parte din participanţi erau înarmaţi cu furci şi topoare, desfăşurată pe un teren viran din Sectorul 3 al Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, transmis, marţi, AGERPRES, în seara de duminică, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 23 Poliţie s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe un teren viran, situat în proximitatea unor locuinţe improvizate, un grup de persoane asculta muzică la volum mare şi tulbură liniştea publică.

„La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie din cadrul Sectorului 3, luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale şi mai multe echipe ale Jandarmeriei Bucureşti. Două persoane, cele care au fost identificate ca fiind iniţiatoarele evenimentului, au fost sancţionate contravenţional cu amendă în conformitate cu prevederile Legii nr 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire, pentru tulburarea liniştii publice. După intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor, toate persoanele au părăsit zona”, se precizează în comunicat.

Bătaie generală între interlopii români, lângă Londra. Imaginile au scandalizat Marea Britanie, trei bărbaţi au fost arestaţi VIDEO
Clanurile de interlopi din București și-au făcut de cap duminică noapte, pe un teren viran din Capitală, unde au dat o petrecere înarmați cu topoare, furci, bâte de baseball, cazmale şi săbii. Autoritățile au reușit să intervină și să strice distracția. Mai multe echipaje de Poliție din cadrul Sectorului 3, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale și mai multe echipe ale Jandarmeriei București au intervenit la fața locului pentru a întrerupe manifestația.

Două persoane au fost identificate ca fiind inițiatoarele evenimentului și au primit sancțiuni contravenționale cu amendă în conformitate cu prevederile Legii nr 61 din 1991 pentru tulburarea liniștii publice. După intervenția forțelor de ordine, toți „petrecăreții” au plecat.

Sindicatul Europol  și-au exprimat părerea cu privire la această situație și au criticat ultima modificare a Codului penal care a ușurat activitatea interlopilor ce pot circula fără probleme cu arme albe, de toate în portbagaje sau autoturisme.

„Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de „jmecherii” din București. Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi. Din păcate, dacă ne veți întreba ce poate face poliția, vă spunem doar că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun.”, au declarat reprezentanții Europol.

Pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an. Vechea reglementare stipula următoarele:

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:

1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;”

Clanurile de interlopi, pedepsite mai blând după noul Cod Penal

Noua reglementare din Codul penal sună astfel:

„Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant”, spune Sindicatul Europol.