Clarice Sterling, din „The Silence of the Lambs”, devine personajul principal al unui serial care-i spune povestea

Un serial dedicat agentului FBI Clarice Starling, din lungmetrajul de succes "Tăcerea mieilor" (1991) se află în pregătire la Hollywood, informează Variety. Serialul a fost comandat de televiziunea americană CBS, potrivit Variety.

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 13:30
Clarice Sterling, din „The Silence of the Lambs”, devine personajul principal al unui serial care-i spune povestea

Serialul se intitulează „Clarice”, este scris şi produs de Alex Kurtzman şi Jenny Lumet, are loc în 1993, adică la un an după evenimentele din filmul „Tăcerea mieilor”. Prezintă povestea personală a lui Sterling, care se întoarce la muncă pentru a se ocupa de cazuri de criminali în serie şi prădători sexuali, în timp ce navighează printr-o controversată lume a politicienilor de la Washington.

Acest proiect reprezintă o a doua încercare de a dezvolta un serial dedicat personajului Clarice Sterling. În 2012, televiziunea Lifetime a vrut să producă un serial, împreună cu MGM, dar acel proiectul nu s-a concretizat.

Personajul lui Sterling a apărut iniţial în romanul „The Silence of the Lambs”, de Thomas Harris, adaptat în filmul omonim lansat în 1991.

Filmul „Tăcerea mieilor” spune povestea lui Clarice Sterling, o tânără poliţistă recrutată de FBI, interpretată de Jodie Foster, care reuşeşte să prindă un criminal în serie cu ajutorul unui alt personaj psihotic, canibalul foarte inteligent Hannibal Lecter (personaj interpretat de Anthony Hopkins).

Lungmetrajul din 1991 a câştigat cinci premii Oscar, inclusiv la categoria „cel mai bun film”, impunându-se totodată la categoriile „cel mai bun actor în rol principal” (Anthony Hopkins), „cea mai bună actriţă în rol principal” (Jodie Foster), „cel mai bun regizor” (Jonathan Demme) şi „cel mai bun scenariu adaptat” (Ted Tally).

Personajul lui Sterling a apărut şi în continuarea romanului lui Harris, „Hannibal”, adaptat apoi într-un film lansat în 2001, cu Julianne Moore în rolul lui Starling.

Citeşte şi: Anthony Hopkins, confundat cu un homeless de trecători. Marele actor interpreta îl pe Regele Lear