Clasa Pregatitoare 2016: Când vor începe înscrierile copiilor pentru CLASA ZERO

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a lansat in dezbatere publica proiectul de Metodologie privind inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017 si Calendarul aferent procedurilor de inscriere.

17 ian. 2016, 20:49
Clasa Pregatitoare 2016: Când vor începe înscrierile copiilor pentru CLASA ZERO

Ca noutate, proiectul prevede inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, conform legii, eliminandu-se exceptia prevazuta de metodologiile anterioare. Aceasta permitea copiilor care implineau varsta de 7 ani pana la data de 31 august (anul in cauza) sa se inscrie direct in clasa I. Actualul proiect de metodologie nu mai prevede, in acest an scolar, exceptia ca un copil, care nu a urmat cursurile clasei pregatitoare, sa poata fi inscris direct in clasa I.

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice sustine accesul tuturor copiilor la invatamantul primar si orice situatie care excede cadrul normativ in cauza va putea fi analizata si solutionata in interesul educational al copiilor.

Propunerile, sugestiile si opiniile tuturor celor interesati sunt asteptate pana la data de 25 ianuarie 2016, la adresa de e-mail [email protected]

Conditiile inscrierii copiilor la clasa pregatitoare

Inscrierile in clasa pregatitoare se desfasoara in scoala in perioada 29 februarie-18 martie, intre orele 8:00-20:00 de luni pana vineri si intre orele 9:00-13:00 sambata.

Elevii inscrisi la scoala de circumscriptie vor urma automat cursurile la aceasta scoala. Dupa ce au loc inscrierile la scolile la care elevii sunt arondati, pe locurile ramase libere va avea loc inscrierea copiilor care nu locuiesc in acele zone. Daca numarul de cereri de inscriere din afara circumscriptiei este mai mare decat numarul locurilor ramase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale si specifice.

Criteriile generale de departajare sunt:

  • a). existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.