Clasa zero creează confuzie în rândul părinţilor şi profesorilor

Înfiinţarea în şcoli a clasei zero creează confuzie în rândul dascălilor, dar şi al părinţilor. În timp ce cadrele didactice spun că nu ştiu cum se vor desfăşura orele în 2012, când şcoala primară se va mări cu încă o clasă, părinţii nu ştiu unde trebuie să îşi dea copii, la grădiniţă sau la şcoală.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 11:11
Clasa zero creează confuzie în rândul părinţilor şi profesorilor

Noua lege a învăţământului prevede, pentru anul şcolar 2012, ca grupa pregătitoare de la grădiniţă să se transforme în clasa zero de şcoală.

„Problema este mult mai grea şi mai complicată, pentru că acum neavând programe, manuale, nu se ştie absolut nimic. Cine va preda la această clasă? Avem profesori pregătiţi să desfăşoare această activitate?”, se întreabă învăţătoarea Eugenia Sandu.

Nici părinţii nu sunt lămuriţi ce vor face cu copiii lor şi consideră că vor avea mai multe probleme de întâmpinat.

Pentru a-i putea primi de la anul pe micuţii elevi din clasa zero, şcolile trebuie să schimbe mobilierul şi să achiziţioneze jucării şi materiale didactice adecvate. „În şcolile cu gimnazii nu este o infrastructură adaptată pentru copii. Sunt aceleaşi bănci unde învaţă copiii de la clasa a IX-a şi aceleaşi bănci sunt şi pentru copiii de şase ani. Cel puţin deficienţele locomotorii ale acestor copii se vor accentua din acest motiv”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Mihaela Gună.

Părinţii îşi fac şi ei griji mai ales în privinţa securităţii în şcoală a copiilor din clasa pregătitoare.