Clasamentul lui Piţurcă. Pandurii e peste Dinamo

Selecţionerul a anunţat lotul pentru amicalele cu Belgia şi Grecia. I-a omis pe Mutu, Marica, Tamaş, dar şi pe golgheterul Ligii I, Marius Niculae, dar i-a chemat pe Chiricheş, Pleaşcă şi Pintilii, de la Pandurii.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 08:55
Clasamentul lui Piţurcă. Pandurii e peste Dinamo

În timp ce Europa fotbalistică va fi prinsă în febra barajurilor de calificare la Euro 2012, naţionala României va susţine două partide amicale, împotriva Belgiei (11 noiembrie, la Liege) şi Greciei (15 noiembrie, pe teren necunoscut încă).

Lotul anunţat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru această „dublă” este cel puţin surprinzător. Vor fi lăsaţi acasă jucători care ar trebui să fie de bază în tentativa de calificare la CM 2014, precum Mutu, Marica, Tamaş sau Săpunaru, în schimb au fost chemaţi sub tricolor debutanţi precum Pleaşcă, de la Pandurii Târgu Jiu, sau Ionuţ Neagu, de la Oţelul.

De asemenea, a fost omis de la selecţie golgheterul Ligii I, Marius Niculae. Dealtfel, de la liderul Dinamo au fost chemaţi doi fotbalişti, Bălgrădean şi Luchin, iar de la echipa de pe locul 6, Pandurii, au primit telegrame trei jucători: Pintili, Chiricheş şi Pleaşcă.

Iată lotul complet:

Portari: Tătăruşanu (Steaua), Lung jr. (Astra), Bălgrădean (Dinamo)

Fundaşi: Luchin (Dinamo), Pleaşcă (Pandurii), D. Goian (Glasgow), Găman (Astra), Chiricheş (Pandurii), Papp (Vaslui), Şt. Radu (Lazio), Raţ (Şahtior)

Mijlocaşi: Torje (Udinese), D. Varga (Kuban Krasnodar), Pintili (Pandurii), I. Neagu (Oţelul), Cociş (FC Rostov), Bourceanu (Steaua), C. Lazăr (PAOK Salonic), Cr. Tănase (Steaua)

Atacanţi: D. Niculae (Nancy), Chipciu (FC Braşov), Mazilu (Arsenal Kiev), B. Stancu (Orduspor).