Claude Brasseur, actor cu două premii Cesar în palmares, a murit

Sfârşitul de an a mai adus o veste proastă în cinematografie. Un mare actor francez a murit la 84 de ani.

23 dec. 2020, 20:15
Claude Brasseur, actor cu două premii Cesar în palmares, a murit

Claude Brasseur, câștigător a două premii Cesar, a murit la 84 de ani,  informează Le Monde. Conform apropiaţilor, deceseul său nu are legătură cu pendemia de Covid 19, dar funeraliile vor avea loc tot în condiţii speciale. Provenind dintr-o dinastie de actori, comediantul a apărut în peste 100 de filme, inclusiv în popularele ”Camping” și ”La Boum”, precum și în numeroase piese de teatru.

Pe numele său adevărat Claude Espinasse, a devenit popular la începutul anilor 1970, când l-a jucat pentru televiziune pe Vidocq, un celebru criminal francez. El își va lua ca pseudonim numele ”Brasseur”, care vine din familie. Modest, își considera profesia mai degrabă un joc decât o muncă.

Pelle Alsing, bateristul trupei Roxette, a murit la vârsta de 60 de ani
”Nu-mi place să vorbesc despre mine. Nu este un subiect interesant”, spunea el, preferând mai mult să stea în umbra rolurilor sale. A murit în pace, scrie presa franceză, înconjurat de familia sa și nu a fost o victimă a noului coronavirus. ctorul va fi înmormântat alături de tatăl său, în celebrul cimitir Père-Lachaise din Paris, după cum a anunțat Elisabeth Tanner, șefa agenției Time Art.

Alexandru Socol, lider al protestatarilor #Rezist, a murit subit, la 33 de ani. Tânărul s-ar fi sinucis
 Claude Brasseur, legăturile cu România

Elvira Popescu i-a schimbat destinul. Născut la Neuilly-sur-Seine la 15 iunie 1936, crește cu Malraux, Jouvet, Sartre, Casarès și un prieten al tatălui său, Ernest Hemingway – care-i este și naș. În copilărie, părinții nu au grijă de el. Puțin înclinat spre studii, pe care le abandonează în clasa a doua, puștiul nu îndrăznește să spună că vrea să fie actor. Grație tatălui său, ajunge jurnalist la Paris Match. Merge s-o intervieveze pe celebra actriță Elvira Popescu și destinul i se schimbă. ”Nu poți să fii jurnalist cu numele ăsta. Trebuie să fii actor”, i-a spus artista.

https://www.youtube.com/watch?v=jGW_8afePvI