Claudiu Manda, ironii despre desemnarea lui Orban în funcţia de premier: „L-a nominalizat pe principiul ştie bătaie că a mai luat”

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda susţine că preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban în funcţia de prim-ministru pe principiul "ştie bătaie că a mai luat". Soţul Olguţei Vasilescu a mai precizat că PSD va hotărî dacă va sesiza Curtea Constituţională la şedinţa Comitetului Executiv de săptămâna viitoare.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 16:40
Claudiu Manda, ironii despre desemnarea lui Orban în funcţia de premier: „L-a nominalizat pe principiul ştie bătaie că a mai luat”

Claudiu Manda a declarat, joi, la Digi24, că se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să facă o altă nominalizare pentru postul de premier.

“Speram la o altă nominalizare din partea şefului statului mai ales că domnul Orban tocmai a probat acum o zi că nu are mai majoritate în Parlament, respectiv 261 de parlamentari au votat ca domnul Orban să nu mai fie primul ministru al României. Probabil l-a nominalizat pe principiul ştie bătaie că a mai luat şi se aşteaptă de la domnul preşedinte să obţină aceeaşi majoritate între ghilimele – 261 de voturi împotrivă”, a spus europarlamentarul PSD, conform News.ro.

Manda a mai precizat că PSD va stabili săptămâna viitoare dacă va sesiza Curtea Constituţională.

Vom avea luni un Comitet Executiv şi vom decide care sunt paşii de urmat. Dacă mă întrebaţi pe mine, domnul Orban ar trebui să vină încă o dată în faţa Parlamentului, să explice de ce ar dori să fie din nou prim-ministru, având în vedere cum a guvernat în aceste trei luni de zile, care a fost deficitul bugetar, cât s-a împrumutat, pentru ce s-a împrumutat, dacă s-a dat drumul la autostradă, la vreo şcoală, la vreun spital. Şi să vedem dacă îi convinge pe parlamentari că merită votul Parlamentului”, a adăugat Claudiu Manda.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern.

Citeşte şi: Iohannis, după consultările cu partidele parlamentare: „Ludovic Orban este premierul desemnat. Soluţia mea o reprezintă anticipatele”