Claudiu Manda, propus şef al Comisiei comune de control a activităţii SRI

Claudiu Manda va prelua conducerea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Anunţul a fost făcut de şeful PSD, Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
12 sept. 2017, 10:02
Claudiu Manda, propus şef al Comisiei comune de control a activităţii SRI

Întrebat dacă Adrian Țuțuianu va rămâne președinte al Comisiei SRI, liderul PSD Liviu Dragnea a spus: „Nu”.

„Președinte la această comisie va fi domnul Claudiu Manda. Am discutat de mai multe ori în partid. Mâine (miercuri — n.r.) avem plen reunit (în care urmează să fie validat Manda — n.r.)”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

După ce a demisionat de la conducerea ministerului Apărării, Adrian Ţuţuianu pierde şi funcţia de conducere de la Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Ţuţuianu a fost înlocuit de nimeni altul decât Claudiu Manda. Numele lui a fost vehiculat încă de la începutul numirii lui Ţuţuianu în fruntea ministerului Apărării.

Premierul Mihai Tudose a anunţat săptămâna trecută că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că „sunt bani pentru salarii”, dar „cineva” din MApN „a avut imaginaţie”.