Liderul PSD Dolj: Ne propunem ca Victor Ponta să fie preşedinte. Ne-am dori să fim cel mai slab judeţ din ţară

Deputatul Claudiu Manda, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Dolj, a declarat miercuri că pregătirile pentru Consiliul Naţional al PSD, care va avea loc pe 29 iulie la Craiova, au intrat în linie dreaptă, iar decizia conducerii centrale a partidului de a organiza reuniunea în municipiul doljean este onorantă pentru organizaţia judeţeană, transmite Agerpres.

23 iul. 2014, 08:57
Liderul PSD Dolj: Ne propunem ca Victor Ponta să fie preşedinte. Ne-am dori să fim cel mai slab judeţ din ţară

Manda a menţionat că PSD Dolj este organizaţia partidului care a luat cel mai mare număr de voturi din ţară la alegerile europarlamentare şi s-a clasat pe locul al doilea ca procent, iar organizarea Consiliului Naţional la Craiova este o recompensă şi, totodată, o recunoaştere a eforturilor pe care social-democraţii doljeni le-au făcut, mai ales că au mai existat şi alte variante, cum ar fi Bucureşti sau Braşov.

‘Am discutat toate detaliile cu conducerea centrală a partidului şi în privinţa participanţilor, şi în privinţa cazării. Este prima dată când se organizează un Consiliu Naţional la Craiova, când vin 5.000 de oameni din toată ţara în Craiova. Este onorant pentru noi acest lucru. Este clar că Victor Ponta, Guvernul României, conducerea naţională a PSD se uită la Craiova ca la o destinaţie plăcută şi o destinaţie care îi poartă noroc şi îi acordă foarte multă încredere. Mi-am dorit foarte mult de când am ajuns preşedinte ca organizaţia de la Dolj, Craiova să fie în ochii organizaţiei naţionale undeva destul de sus. Şi nu cred că au contat sau vor conta relaţiile personale, ci mai degrabă rezultatele. (…) Organizaţia de Dolj a fost tot timpul destul de bună şi a stat destul de sus, numai că la nivelul acesta nu am fost’, a declarat Manda.

Potrivit acestuia, PSD Dolj va avea la Congresul Naţional circa 1.000 de delegaţi.

‘Este Consiliul Naţional lărgit, Consiliul Naţional are vreo 1.400 de oameni şi diferenţa până la 5.000 sunt invitaţi care participă la acest Consiliu Naţional lărgit’, a precizat Manda.

Preşedintele PSD Dolj a mai afirmat că pentru alegerile prezidenţiale, scopul comun al tuturor organizaţiilor din ţară ale partidului este ca Victor Ponta să fie preşedinte.

‘Ne propunem să câştigăm alegerile prezidenţiale. De data aceasta nu mai vorbim de o competiţie cu celelalte organizaţii. Ne propunem ca Victor Ponta să fie preşedinte. Ne-am dori, ca noi, PSD Dolj, cu scorul pe care îl avem, să fim cel mai slab judeţ din ţară. Sigur că nu se va întâmpla aşa, dar ne-am dori ca multe judeţe să ne depăşească, să poată să facă mai mult decât noi. Până la urmă miza este uriaşă şi o tratăm cu foarte multă responsabilitate. Nu avem competiţie cu alte judeţe, încercăm să facem tot ce depinde de noi, pentru ca la noi, în zona noastră, lucrurile să iasă bine pentru candidatul nostru. În rest, ne dorim ca rezultatul final, victoria lui Victor Ponta să fie scopul comun’, a conchis Claudiu Manda.