Claudiu Manda: UE și SUA salută vizita premierului Victor Ponta în Republica Moldova

Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, este de părere că vizita premierului Victor Ponta în Republica Moldova reprezintă un moment de maxim interes pe plan internațional datorită inaugurării conductei de transport de gaze naturale Iași-Ungheni.

RomaniaTV.net
28 aug. 2014, 10:09
Claudiu Manda: UE și SUA salută vizita premierului Victor Ponta în Republica Moldova

„Momentul a fost salutat de către Uniunea Europeană prin participarea comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger, la ceremonia de la Ungheni (Zagarancea), acesta lăudând eforturile depuse de Guvernele conduse de prim-miniștrii Victor Ponta și Iurie Leancă. Totodată, Departamentul de Stat al SUA a transmis un mesaj de susținere și apreciere pentru inaugurarea gazoductului, care reprezintă o noua punte pentru Moldova către Europa și un pas important către obiectivul creșterii independenței energetice a acestui stat prin diversificarea aprovizionării cu gaze naturale, dar și pentru îmbunătățirea securității din regiune.

Pe plan intern, colaborarea din ce în ce mai strânsa dintre România si Republica Moldova este privita cu interes și entuziasm de către cetatenii români din ambele state. Inaugurarea noului centru SMURD, donația a 25.000 de cărți bibliotecilor și școlilor din Moldova și investițiile în modernizarea gradinițelor din raioanele de peste Prut reprezintă toate dovada faptului că țara noastră oferă sprijin concret Republicii Moldova”, a afirmat Claudiu Manda.