Claudiu Năsui a găsit „adevărata problemă” a României: Ţara noastră nu este săracă, este sărăcită!

Ministrul Economiei vine miercuri seară cu o declaraţie controversată. Claudiu Năsui spune că „România nu este săracă, România este sărăcită”, iar ţara noastră este campioana Europei la sărăcia în muncă.

04 aug. 2021, 23:12
Claudiu Năsui a găsit „adevărata problemă” a României: Ţara noastră nu este săracă, este sărăcită!

Claudiu Năsui a găsit „adevărata problemă” a României. El a adăugat că soluţia este reforma economică liberală – Zero Taxe pe Salariul Minim – care scoate milioane de români din sărăcie şi generează prosperitate prin activarea forţei de muncă.

Claudiu Năsui a găsit „adevărata problemă” a României: Ţara noastră nu este săracă, este sărăcită!

„România nu este săracă, România este sărăcită. Suntem campionii Europei la sărăcia în muncă. Cum să nu plece românii la muncă în străinătate? Cum să nu avem o mulţime de tineri în şomaj? Cum să nu avem de ani de zile o cumplită criză a forţei de muncă? Zero Taxe pe Salariul Minim este o reformă economică liberală care scoate milioane de români din sărăcie şi generează prosperitate prin activarea forţei de muncă.

De Zero Taxe pe Salariul Minim ar beneficia automat, fără cerere, preselecţie sau alte birocraţii inutile, toţi cei care primesc un salariu. Fără selecţii politice, fără criterii arbitrare şi alte decizii subiective. Totul s-ar întâmpla automat odată cu fiecare salariu primit. Despre de ce Zero Taxe pe Salariul Minim este soluţia optimă am vorbit la conferinţa «Impactul economic al pandemiei asupra HORECA, criza de personal şi soluţiile propuse de industriei», organizată de HORA”, a scris Claudiu Năsui, miercuri pe Facebook.

De altfle, Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat în urmă cu o zi că cea mai importantă măsură pe care vrea să o ia în mandatul său este reducerea impozitării muncii.

Claudiu Năsui, reducerea impozitării. Ministrul Economiei a subliniat faptul că în România există cele mai mari impozite pe salariile mici din UE. Drept urmare, tinde spre ţinta de zero taxe pe salariul minim, astfel încât românii să nu mai fie atraşi de mirajul străinătăţii.

„Trebuie să ajutăm mediul de afaceri în alte moduri decât a lua bani publici şi pur şi simplu a-i da unor firme, trebuie să facem măsuri şi aici e măsură cea mai importantă (reforma fiscală şi reforma economică) pe care o putem face. Este aceasta a reformei impozitării muncii. Zero taxe pe salariul minim, este o idee care ne vine, nu reinventăm roata, asta fac şi alte ţări.

Trebuie să facem reforma impozitării muncii. Eu vreau zero taxe pe salariul minim. Nu trebuie să ne gonim forţa de muncă în alte ţări. Avem cele mai mari impozite pe salariile mici din UE. Nu mai trebuie să luăm mult de la cei cu bani puţini. (…) Statul trebuie să lase bani în piaţă, să lase banii oamenilor din munca lor. (…) Creşterea economică trebuie să se vadă în buzunarul oamenilor. La stat veniturile cresc, în sectorul public lucrurile sunt roz. Sprijin foarte tare neimpozitarea salariului minim. Măsura aceasta va creşte puterea de cumpărare pe orizontală. Aceasta este cea mai importantă reformă fiscală a statului român. „, a spus Năsui.

Citeşte şi: Claudiu Năsui: „Trebuie să reducem povara administrativă, prin debirocratizare. Am eliminat semnătura vecinilor pentru a deschide o firmă”