Nou conflict în coaliţia de guvernare. Ei sunt liberalii dați afară de ministrul Claudiu Năsui, de la fabricile de armament din Cugir

Ies informaţii controversate în scandalul concedierilor făcute de Caludiu Năsui. Se pare că cei doi administratori speciali ai fabricilor de armament din Cugir, pe care ministrul a anunţat că îi va da afară, sunt liberali cu ”ştate vechi” din Alba.

03 aug. 2021, 21:46
Nou conflict în coaliţia de guvernare. Ei sunt liberalii dați afară de ministrul Claudiu Năsui, de la fabricile de armament din Cugir

Nou conflict în coaliţia de guvernare. Potrivit surselor Adevărul,  administratorii speciali de la fabricile de armament din Cugir sunt liberali cu vechi ”ştate” pe funcţii la companii de stat. Este vorba despre Emil Nicolae Muntean, director general al Parcului Industrial Cugir, societate din subordinea CJ Alba, care îndeplinea şi funcţia de administrator special la Uzina Mecanică Cugir.

Nou conflict în coaliţia de guvernare. Ei sunt liberalii dați afară de ministrul Claudiu Năsui, de la fabricile de armament din Cugir

La Fabrica de Arme, postul de administrator special era deţinut de Mihai Apolzan, inginer de cadastru, angajat al OCPI Alba. Cei doi au fost numiţi în funcţie în luna martie 2020 şi au înlocuit reprezentanţi ai PSD. De altfel, toate funcţiile de conducere în cadrul celor două companii de stat din Cugir sunt ocupate politic în funcţie de partidul aflat la guvernare, PNL sau PSD.

Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună. Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 şi 7 milioane de lei) şi are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaţionale care s-au înrăutăţit anul trecut faţă de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Citeşte şi: Claudiu Năsui, dezvăluiri cutremurătoare despre familia sa de milionari. „Tatăl meu a fost condamnat. Securistul care a pronunțat sentința a fost numit ministru în Guvernul Iliescu – Roman”
Aceşti administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpuşate în continuu de mafii de partid”, este anunţul postat marţi, 3 august, de ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Citeşte şi: Claudiu Năsui anunţă desfiinţarea de noi „sinecuri”: Ar fi trebuit să pregătească privatizarea companiilor Uzinei Mecanice Cugir, Fabricii de Arme Cugir şi Uzinei Automecanice Moreni


loading...