Claudiu Năsui a renunţat la angajarea Florinei Prisecariu în Ministerul Economiei: Fusese acuzată de CNSAS că a fost colaboratoare a Securității

Claudiu Năsui a distribuit joi pe Facebook o postare în care anunţă că a renunțat la angajarea în cadrul Ministerului pe care îl conduce a Florinei Prisecariu

28 ian. 2021, 10:51
Claudiu Năsui a renunţat la angajarea Florinei Prisecariu în Ministerul Economiei: Fusese acuzată de CNSAS că a fost colaboratoare a Securității

Claudiu Năsui a renunţat la angajarea Florinei Prisecariu în Ministerul Economiei. Aceasta era o funcționară apropiată de PSD și pe care CNSAS a acuzat-o de colaborare cu Securitatea ca poliție politică, având și o decizie în instanță în acest sens.

Claudiu Năsui a renunţat la angajarea Florinei Prisecariu în Ministerul Economiei. Anunţul făcut de ministrul Economiei

„Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare.

Ministerul economiei și energiei așa cum este acum se împarte în două ministere. Personalul se va împărți între cele două ministere. O prioritate a zilelor acestea este organizarea ministerului, iar asta în același timp cu deblocarea schemelor de ajutor de stat aflate în derulare.

Unii oameni își doresc să rămână în ministerul economiei, dar unii vor pleca. Din punct de vedere administrativ, am ca scop repar multe lucruri în minister. De aceea am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane. Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie.

Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată.

Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după.”, se arată în postarea transmisă de Claudiu Năsui.

Florina Prisăcaru s-a arătat, în urmă cu doi ani, vinovată de colaborare cu Securitatea – poliția politică a regimului comunist. Aceasta a atacat decizia în instanță, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel București. Decizia Curții de Apel nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.

De altfel, aceasta este o apropiată a lui Eugen Teodorovici, fostul ministru PSD al Finanțelor, Prisăcaru s-a transferat de la Ministerul Finanțelor la Curtea de Conturi odată cu plecarea Guvernului Dăncilă. Curtea de Conturi e condusă de PSD-istul Mihai Busuioc.

Citeşte şi: Claudiu Năsui i-a cerut lui Cîţu detaşarea la Ministerul Economiei a unei persoane acuzate de colaborare cu Securitatea


loading...