Claudiu Năsui, anunţ incredibil: „Guvernul se pregăteşte să impună o nouă taxă, pe una din puţinele distracţii care le-a mai rămas românilor. Filmele online”

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a făcut pe pagina sa de Facebook un anunţ îngrijorător pentru milioane de români, dezvăluind că Guvernul ar avea în lucru un proiect de lege prin care ar urma să impoziteze abonamentele la platformele de filme online, dar şi descărcarea contra cost al unor producţii.

10 nov. 2021, 13:40
Claudiu Năsui, anunţ incredibil: „Guvernul se pregăteşte să impună o nouă taxă, pe una din puţinele distracţii care le-a mai rămas românilor. Filmele online”

Claudiu Năsui spune că, deşi Florin Cîţu a proomis românilor că nu va introduce nicio taxă nouă, în fapt îşi foloseşte toată inventivitatea pentru a găsi noi metode de a aduce bani la buget. În acest caz, mai spune Năsui, Guvernul s-ar folosi de o directivă europeană care permite introducerea unei astfel de taxe, dar care nu o impune, dovadă că zece state din UE nu au adoptat-o.

”Guvernul Cîțu se pregătește să introducă o nouă taxă asupra românilor: taxa pe filme online.

Haideți să vă arăt cum arată cinismul. Guvernul se pregătește să introducă o taxă nouă. După toate compromisurile la care a fost dispus, nu ne mai miră nimic. Dar stați să vedeți pe ce: pe una dintre puținele distracții care le-au mai rămas disponibile românilor: pe filmele online.

Unii n-au niciun fel de limită de imaginație când e să bage mâna în buzunarul românilor. Le trebuie bani, ca să plătească firmele de partid și sinecurile.

Nu vom introduce taxe noi” ne zicea același politician care ne zicea și „PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român” sau „Votează PNL ca să scapi de PSD”.

Nu cred că mai are cineva pretenții de la „liberalismul” PNL. Până acum, am văzut că nu e deloc liberal. Statul a tot crescut cu fel și fel de sinecuri, înființări de agenții noi și programe de miliarde de stat. Măcar de un lucru dacă s-ar fi ținut și tot ar fi fost ceva: să nu introducă taxe noi.

Claudiu Năsui: „O taxă de 4% pe Netflix şi alte platforme, în timp ce în alte ţări e 1% sau 1,5%”

Dar ce să vezi, în timp ce premierul clama asta pe toate posturile că nu introduce taxe noi și nu mărește taxele, ministrul Culturii pregătea un proiect de lege care făcea exact asta: introducea o nouă taxă.

O taxă de 4% pe abonamentele de Netflix, de fapt asupra tuturor platformelor de filme și seriale și încă o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost.

O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună. Cum se aplică directiva în restul Europei? În peste 10 țări nu există taxa asta. În alte țări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, taxa este de 1% sau 1.5%. Cumva, guvernul nostru care își zice în mod mincinos „liberal” consideră că pentru România este mai potrivită o taxă de 4 ori mai mare.

România are deja una din cele mai mari poveri fiscale pe muncă, mai ales pe salariile mici. Statul ia aproape jumătate din venitul unei persoane prin taxe și impozite. Și nu se oprește la asta, mai culege din munca noastră și alte taxe cum ar fi TVA și accize. Singurul lucru care lipsea era să ne taxeze și relaxarea de la sfârșitul săptămânii.

O să ne spună că de fapt nu taxează cetățenii, ci platformele de film. E fals. De unde vin banii pentru taxa aceasta? Tot de la clienții care plătesc, evident. Și ghiciți unde se duc? Fix la celebrul și netransparentul Fond Cinematografic al Centrului Național de Cinematografie. Cel din vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro.

Din păcate, asta înțeleg politrucii din România prin “liberalism”: un stat tot mai mare din munca unui român tot mai sărăcit.”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Citeşte şi: BLACK FRIDAY eMAG 2021. Cei mai scumpi adidaşi costă 123.000 de lei

 


loading...
Partenerii noștri