Claudiu Năsui anunţă eliminarea impozitelor pe salariul minim: „Avem o problemă cu supraimpozitarea salariilor mici. Vrem taxe zero pe salariul minim”

Ministrul Economiei din guvernul Cîţu, Claudiu Năsui (USR-PLUS), susţine că la nivelul executivului se lucrează la un proiect de lege prin care, din 2022, să se elimine taxele pe salariul minim.

03 iun. 2021, 23:33
Claudiu Năsui anunţă eliminarea impozitelor pe salariul minim: „Avem o problemă cu supraimpozitarea salariilor mici. Vrem taxe zero pe salariul minim”

Claudiu Năsui spune că România se află în topul ţărilor din Uniunea Europeană în ce priveşte impozitarea salariilor mici, lucru pe care executivul ar dori să-l corecteze din 2022, iar proiectul ar urma să demareze cu un domeniu pilot.

„Noi avem o problemă în România cu supraimpozitarea muncii pe salariile mici. Statul român iţi ia spre jumătate din salariu, chiar şi din salariile mici. Suntem plasați în topul țărilor europene, din acest punct de vedere.

Vrem să facem zero taxe pe salariul minim, vrem să pilotăm această măsură într-un sector. S-a vorbit despre agricultură, poate fi și HORECA. Se va aplica de anul viitor, din 2022. Trebuie să facem locuri de muncă mai bine plătite, nu este un vis, astfel încât românii să vrea să rămână aici şi să muncească, să nu mai plece afară.

Claudiu Năsui: „Sunt industrii unde prevalează munca la negru, dar asta se întâmplă din cauza poverii fiscale”

Să fim sinceri, România are o diaspora foarte mare si nu sunt oameni lipsiti de patriotism, pentru ca ei se intorc, isi fac aici case, vacante, strang bani sa-şi faca aici un business.

Problema este ca si guvernul actual trebuie sa reduca deficitul bugetar, de aceea avem in vedere anul 2022 pentru aceasta masura. As spune ca este o crestere a salariului minim net. Sunt mai multe industrii in care prevaleaza munca la negru, dar trebuie sa ne intrebam si ce genereaza aceasta munca la negru.

Pentru ca angajatorul si angajatii aleg sa eludeze aceste taxe tocmai din cauza poverii fiscale, astfel ca angajatorul si angajatul impart diferenta si se ajunge la munca la negru sau la gri.”, a declarat Năsui pentru B1 TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere procurorilor să se sesizeze cu privire la PNRR: „Este infracţiune ce se întâmplă în ministerul domnului Ghinea. Sunt lucruri evidente”