Claudiu Năsui îl desființează pe Nicușor Dan: Este prizonierul unei mentalități socialiste!

Claudiu Năsui vine cu un atac extrem de dur la adresa primarului general al Capitalei. Fostul ministru USR spune că Nicușor Dan este prizonierul unei mentalități socialiste.

06 ian. 2022, 16:15
Claudiu Năsui îl desființează pe Nicușor Dan: Este prizonierul unei mentalități socialiste!

Claudiu Năsui îl desființează pe Nicușor Dan. Mai mult decât atât, fostul șef de la Economie, spune că primarul general este o mare dezamăgire. Declarațiile au fost făcute in contextul în care edilul a afirmat că transportul alternativ face o concurență neloială activității de taxi.

Claudiu Năsui îl desființează pe Nicușor Dan: Este prizonierul unei mentalități socialiste

„Noroc că Nicușor Dan nu are puterea să desființeze ride-sharing-ul, că ar face-o. Nu înțelege cum concurența scoate ce este mai bun din oameni. Este prizonierul unei mentalități socialiste în care statul dă monopol unora, și prin reglementare apar servicii de calitate și la prețuri mici. Fals. Experiența de dinainte de apariția aplicațiilor de ride-sharing ne arată fix asta. Puteai să faci plângere cât vrei la autoritatea de reglementare X sau Y, fără concurență nu s-a schimbat nimic. Prostia este atât de mare încât chiar primarul ar distruge complet traficul în București în numele unei ideologii care ignoră realitatea”, a scris Năsui, joi, pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, la finele anului trecut, controale în ceea ce privește exercitarea taximetriei dar și măsuri de reducere a amplorii transportului alternativ.

Astfel, Nicușor Dan a anunțat controale ale Municipalității în ceea ce privește modul în care taximetriștii își practică meseria.

„Legat de taximetrie, în general, autoritatea publică nu și-a exercitat ani de zile, practic niciodată, nu și-a exercitat dreptul de control. Și o să facem asta. Anunț taximetriștii. Nu e posibil să existe taximetriști care să facă preț, să conditioneze un transport care nu este cea din tarif. Și multe alte lucruri”, a declarat edilul Capitalei.

Pe de altă parte, Nicușor Dan spune că „transportul alternativ” ar fi luat o amploare prea mare și ar face concurență neloială activității de taximetrie.

Nicușor Dan: „În acest moment, pe străzile din București, sunt cam 7 mii de taximetriști și cam 28 de mii de mașini care practică transportul alternativ”!

„Pe de altă parte, niciodată, deși percepe taximetriștilor o taxă, niciodată, Primăria Capitalei nu a apărat interesele acestei comunități. Și există o concurență neloială pe care transportul alternativ o face activității de taxi. În acest moment, pe străzile din București, sunt cam 7 mii de taximetriști și cam 28 de mii de mașini care practică transportul alternativ. Deci, a ajuns ca activitatea care este taxată de Municipalitate să fie, da fapt, alternativa la transportul alternativ”,a declarat primarul general al Capitalei.

Citește și: EXCLUSIV Gabriela Firea candidează pentru un nou mandat de primar general al Capitalei: „Menirea mea e să rezolv lucruri de sistem. Vreau să finalizez proiectele începute și abandonate de Nicuşor Dan”