Claudiu Năsui, mesaj dur adresat lui Florin Cîţu la moţiune. „Aţi ratat oportunitatea să faceţi reforme profunde în România”

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat, luni, că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, nu şi-a îndeplinit promisiunea de a elimina pensiile speciale şi a acuzat Guvernul PNL că susţine o "birocraţie absurdă".

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 16:22
Claudiu Năsui, mesaj dur adresat lui Florin Cîţu la moţiune. „Aţi ratat oportunitatea să faceţi reforme profunde în România”

„Când eraţi în Opoziţie spuneaţi că nu aţi susţinut niciodată ca statul să ia cu o mână şi să dea cu alta. Mai ţineţi minte ce spuneaţi că veţi face în primele zile de guvernare? Pe primul loc pe lista dumneavoastră era eliminarea pensiilor speciale. De când aţi ajuns la guvernare, aţi dat o grămada de OUG-uri şi niciuna pe pensiile speciale şi, mai grav, începeţi să susţineţi pensiile speciale ale primarilor şi viceprimarilor. Când eraţi în Opoziţie vorbeaţi şi de debirocratizare, dar, odată ajuns la guvernare, PNL s-a dovedit a fi un mare susţinător al birocraţiei şi al celei absurde”, a afirmat Claudiu Năsui, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Finanţelor, conform Agerpres.

Cîţu, război cu PSD la moţiune. „Cât de ticăloşi să fiţi încât să vă folosiţi de acest virus pentru a ataca Guvernul”

Deputatul USR a mai criticat Guvernul PNL că ”întârzie o lege care uşurează înfiinţarea de noi întreprinderi în România, atacând-o şi la CCR, trimiţând-o înapoi la Parlament la sugestia preşedintelui”, deşi România se află pe locul 91 în lume la uşurinţa de a înfiinţa noi firme.

„Aţi început acest program IMM Invest (..) prin care daţi împrumuturi unor IMM-uri care sunt alese de dumneavoastră şi de sistemul bancar. Aţi ratat oportunitatea să faceţi reforme profunde în România. (…) Noi nu trebuie în timp de criză să menţinem acelaşi nivel de impozitare. (…) Nu trebuia să facem o schemă nouă de subvenţii sau de împrumuturi rambursabile. (…) Din toate aceste motive noi suntem dezamăgiţi. Ne-ar fi plăcut să vă susţinem, ne-ar fi plăcut să zicem: ‘Da, asta este calea de reformă’, dar nu ne-aţi dat aceste motive astăzi”, a menţionat Năsui, pentru sursa citată.

Dan Barna: „USR nu va vota moţiunea anti-Cîţu, PSD nu are căderea morală să se plângă”

Claudiu Năsui a anunţat că USR nu susţine moţiunea simplă, pentru că „România are nevoie de un guvern stabil în plină criză”.

„Suntem totuşi în plină criză şi România are nevoie de un guvern stabil – ăsta este de fapt singurul motiv pentru care nu susţinem această moţiune. Dar ne-ar plăcea ca la alt moment, când veniţi în Parlament şi ne spuneţi ce aţi făcut, să avem o politică liberală pe care să putem să o susţinem împreună”, a arătat Claudiu Năsui.

Orban anunţă o nouă ordonanţă de urgenţă. Ce măsuri se vor extinde în perioada stării de alertă