Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „E o zi în care un partid politic spune nu hoției, nu corupției”

Ministrul demisionar al Economiei, Claudiu Năsui, și-a prezentat bilanțul după demisiile în masă ale miniştrilor USR.

07 sept. 2021, 12:52
Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „E o zi în care un partid politic spune nu hoției, nu corupției”

Ministrul demisionar al Economiei, Claudiu Năsui, și-a prezentat bilanțul după demisiile în masă ale miniştrilor USR.

„Este o zi bună pentru România, o zi în care putem să fim optimişti, o zi care pentru prima dată cred că în 31 de ani de istoria a României, un partid politic spune clar, ferm şi răspicat nu hoţiei, nu corupţiei, nu unui potenţial tun de 50 de miliarde de lei şi spune lucrurile astea nu la nivel retoric, o spune şi la nivelul acţiunii prin a retrage spirjinul guvernului care face lucrul acesta.

O zi în care arătăm că se poate face şi politica astfel, o zi pe care speranţa pe care a adus-o USR a adus-o în politică supravieţuieşte, unele linii roşii sunt de netrecut şi nu le-am trecut. Timp de 31 de ani, clasa politică a fost formată din aceiaşi oameni, aceleaşi partide, aceeaşi clasă politică care s-a reînnoit. USR Plus a refuzat să facă parte din această horă, care îi lăsa pe o mână de oameni cu pixul banilor şi cu butoanele de cheltuit banii publici.

Timp de zeci de ani acest sistem a funcţionat nestingherit şi din păcate pentru el este o problemă că USR Plus a ajuns la guvernare. Scopul nostru a fost să punem stop risipei, jafului şi furtului”, a declarat Claudiu Năsui.

Liderul deputaților USR PLUS: „Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară”

Căderea Guvernului este blocată în aceste momente, iar criza guvernamentală se adâncește. PSD şi liberalii din tabăra Cîțu au boicotat a patra şedinţă a conducerii Parlamentului în care ar fi trebuit să se decidă calendarul motiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR. Cu toate acestea, liderul PNL Ludovic Orban a anuntat că va trimite moţiunea de cenzură la Guvern si va demara procedura pentru citirea şi votarea ei.

Între timp, miniştrii USR PLUS şi-au înaintat demisiile din Guvernul Cîţu. Florin Roman Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, a anunțat luni la Antena 3 că marți vor fi demiși toți secretarii de stat, prefecții şi subprefecţii USR PLUS.

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat marţi că membrii de partid care ocupă funcţii în eşalonul doi al Guvernului nu îşi vor da demisia.

„Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a spus Ionuţ Moşteanu, întrebat dacă membrii USR PLUS din eşalonul doi din aparatul de stat – prefecţi, subprefecţi – vor demisiona şi ei după ce miniştrii USR PLUS şi-au înaintat demisia.