Claudiu Năsui, prima reacţie după scandalul granturilor pentru IMM: „Am discutat cu premierul soluții. Vă voi ține la curent

Scandal la Ministerul Economei. Există suspiciuni că a fost viciat procesul de depunere a proiectelor și că a fost influențat modul în care arată listele, deoarece alte persoane în afară de administratori ar fi avut ACCES la datele din platforma de înscriere. Claudi Năsui a reacţionat pe Facebook.

05 feb. 2021, 09:31
Claudiu Năsui, prima reacţie după scandalul granturilor pentru IMM: „Am discutat cu premierul soluții. Vă voi ține la curent

Claudiu Năsui a reacţionat pe Facebook în scandalul granturilor. „Măsura 3 de ajutor de stat nu își atinge scopul pentru care a fost creată. Din cei 27.736 de aplicanți, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanțate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanțate. Dintre acestea, 1.807 finanțează imobile.

Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă Covid, și ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente.
Am încercat să rezolvăm cât mai multe probleme legate de aceste scheme de ajutor de stat. De la blocaje în evaluare, la găsit finanțare pentru ele. Pentru toate cele 3 măsuri, a trebuit să reparăm mașina din mers. Am reușit să găsim și finanțare, grație ministrului Cristian Ghinea. Am reușit să creștem ritmul de procesare pe M2 de 7 ori. M1 avem toată intenția să-l refacem, de data asta cu cei care au fost omiși prima dată.

De când am venit în minister, am zis că voi asigura continuitatea măsurilor deja începute în ideea că nimeni nu trebuie să sufere din cauza schimbării guvernului. Cu cifrele acestea însă ne dăm seama că măsura nu își atinge scopul. Am discutat cu premierul soluții. Vă voi ține la curent”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

EXCLUSIV! Suspiciuni de fraudă la Ministerul Economiei cu granturile pentru IMM-uri! Din 531 de proiecte aprobate spre finanțare, 353 au fost depuse în aceleași 2 zile la finalul perioadei! Ministrul Năsui se dă nevinovat: „A existat acces la datele din platformă pentru parteneri externi Ministerului!”

Reacţia lui Claudi Năsui vine duopă ce Ministerul Economiei este prins într-un scandal uriaș. Este vorba de granturile pentru IMM-uri. După publicarea proiectelor aprobate, au apărut deja primele suspiciuni de FRAUDĂ. Suspectul principal este ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR) și apropiați ai acestuia.

La platforma de înscrieri ar fi avut acces inclusiv Paul Ene, lider USR Sector 4, fără să aibă vreo calitate oficială în cadrul Ministerului Economiei, au declarat surse, sub protecția anonimatului, pentru România TV.

Năsui a negat că a avut acces la platformă, dar a recunoscut că au fost „parteneri externi Ministerului, precum băncile partenere”, care au putut să acceseze.


loading...
Partenerii noștri