Claudiu Năsui promite reducerea impozitării: „Vreau zero taxe pe salariul minim. Nu trebuie să ne gonim forţa de muncă în alte ţări”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că cea mai importantă măsură pe care vrea să o ia în mandatul său este reducerea impozitării muncii.

02 aug. 2021, 11:51
Claudiu Năsui promite reducerea impozitării: „Vreau zero taxe pe salariul minim. Nu trebuie să ne gonim forţa de muncă în alte ţări”

Claudiu Năsui, reducerea impozitării. Ministrul Economiei a subliniat faptul că în România există cele mai mari impozite pe salariile mici din UE. Drept urmare, tinde spre ţinta de zero taxe pe salariul minim, astfel încât românii să nu mai fie atraşi de mirajul străinătăţii.

Claudiu Năsui promite reducerea impozitării. Unul dintre principalele obiective ale ministrului: zero taxe pe salariul minim

Trebuie să ajutăm mediul de afaceri în alte moduri decât a lua bani publici şi pur şi simplu a-i da unor firme, trebuie să facem măsuri şi aici e măsură cea mai importantă (reforma fiscală şi reforma economică) pe care o putem face. Este aceasta a reformei impozitării muncii. Zero taxe pe salariul minim, este o idee care ne vine, nu reinventăm roata, asta fac şi alte ţări.

Trebuie să facem reforma impozitării muncii. Eu vreau zero taxe pe salariul minim. Nu trebuie să ne gonim forţa de muncă în alte ţări. Avem cele mai mari impozite pe salariile mici din UE. Nu mai trebuie să luăm mult de la cei cu bani puţini. (…) Statul trebuie să lase bani în piaţă, să lase banii oamenilor din munca lor. (…) Creşterea economică trebuie să se vadă în buzunarul oamenilor. La stat veniturile cresc, în sectorul public lucrurile sunt roz. Sprijin foarte tare neimpozitarea salariului minim. Măsura aceasta va creşte puterea de cumpărare pe orizontală. Aceasta este cea mai importantă reformă fiscală a statului român. (…)

Citeste si Claudiu Năsui recunoaşte că statul român nu şi-a respectat promisiunile făcute antreprenorilor: „Banii europeni …

Este o penurie mare de forţă de muncă în România. Exportăm forţă de muncă din cauza politicilor publice. Sărăcia este cea mai mare problemă a României pe termen lung. Suntem lideri europeni la sărăcia în muncă. Forţa de muncă pleacă pentru că diferenţa de salariu este foarte mare. România are un handicap imens: 45 de ani de comunism dur. În România, comunismul a naţionalizat şi colectivizat aproape 100%. România a avut un comunism pur şi dur. Ce putem face? Să nu împovărăm suplimentar munca. Una este să pleci pentru 1000 de euro în plus, alta este să pleci pentru 500 de euro în plus. Românii trimit bani în ţară, au familiile în ţară, au casele şi afacerile în ţară„, a declarat Năsui la Aleph News

Economia României nu „duduie”, dar e pe creştere

Chiar dacă nu „duduie”, aşa cum dăduse de înţeles premierul, economia României este pe creştere, dă asigurări ministrul Năsui. Totodată, şeful de la Economie adaugă faptul că are drept obiectiv ca această creştere economică să se traducă şi prin creşterea puterii de cumpărare.

Citeste si Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară: Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat

Avem o creştere economică foarte bună. Ceea ce mă preocupă pe mine este şi ca această creştere să se vadă în buzunarul cât mai multor români, să se traducă printr-o putere de cumpărare cât mai mare pentru cât mai mulţi oameni. La stat pare că veniturile cresc, pentru sectorul public lucrurile sunt roz. Dar întotdeauna lucrurile pentru sectorul public, când a fost să se taie salarii, nu s-a tăiat de la sectorul public, au scăzut numai în privat, mă refer la pandemie. Au avut multe privilegii şi beneficii.

De aceea sprijin această măsură foarte tare, de neimpozitare a salariului minim care nu se aplică doar salariului minim, se aplică tuturor salariilor, se aplică şi celor care au un leu peste salariul minim pentru că asta este o măsură care creşte puterea de cumpărare pe orizontală. Asta face ca această creştere economică, ca această bogăţie, prosperitate să se regăsească la cât mai mulţi oameni şi exact asta trebuie făcut, este cea mai importantă reformă fiscală pe care trebuie să o facă statul român„, a adăugat Năsui pentru sursa citată.


loading...