Claudiu Năsui anunţă tăieri de posturi la Ministerul Economiei: Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție

Funcţiile de conducere din Ministerul Economiei vor fi reduse cu 39%, iar cele de execuţie cu 30%, a anunţat miercuri ministrul de resort, Claudiu Năsui, care a precizat că acesta va fi unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani.

14 iul. 2021, 10:02
Claudiu Năsui anunţă tăieri de posturi la Ministerul Economiei: Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție

Claudiu Năsui anunţă reformarea Ministerului Economiei şi reducerea posturilor de conducere.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea. Actualul Minister al Economiei este rezultatul multiplelor despărţiri şi comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, Ministerul Economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri şi, mai ales, foarte mulţi şefi”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Citeşte şi: Claudiu Năsui: „Plătim datoriile făcute de stat. Este foarte uşor să promiţi bani, e mai greu să îi dai”

Claudiu Năsui a precizat că în ultimii ani numărul de bugetari şi de instituţii noi în România a crescut foarte mult.

„De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituţii şi agenţii inutile. Le cunoaştem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenţii fără număr şi pentru orice motiv etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înfiinţate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic şi pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noştri. A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic şi concentrat pe ce trebuie să facă. Unul care să genereze cheltuieli mai mici pentru contribuabili şi birocraţie mai puţină. Prin această reorganizare reducem funcţiile redundante şi departamentele care nu şi-au arătat niciodată utilitatea. România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Mai ales când statul ne ia jumătate din salariu, iar asta fără să punem la socoteală TVA şi accize. Dacă vrem să reducem povara fiscală, mai ales pe muncă, trebuie să reformăm statul şi să îi reducem cheltuielile”, a mai scris Claudiu Năsui.

Citeşte şi: Claudiu Năsui a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu măsurile de relaxare: „Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină”

Potrivit organigramei publicate de site-ul instituţiei, Ministerul Economiei are 839 de posturi dintre care 123 în reţeaua economică externă.


loading...