Claudiu Năsui, prima reacție în scandalul cercetării DNA. Revoltat, fostul ministru USR va acționa în instanță

Claudiu Năsui a oferit prima reacție marți după-amiază, după ce în presă au apărut informații „pe surse" potrivit cărora fostul oficial de la Ministerul Economiei ar fi subiectul unui dosar penal.

07 feb. 2023, 13:30
Claudiu Năsui, prima reacție în scandalul cercetării DNA. Revoltat, fostul ministru USR va acționa în instanță

Claudiu Năsui ar fi subiectul unui dosar penal, scria Antena 3 CNN marți dimineață.

„Fake News Antena 3. Claudiu Năsui nu este urmărit penal. Fostul ministru USR va depune sesizare la CNA și va da în judecată postul Antena 3

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, va sesiza Consiliul Național al Audiovizualului și va da în judecată postul de televiziune Antena 3 ca urmare a fake news-ului prezentat luni seară în emisiunea ‘Sinteza zilei'”, a transmis USR, potrivit Agerpres.

Antena 3 nu a prezentat integral documentul controversat de începere a urmăririi penale, ci doar primele două paragrafe. Astfel, Năsui a început un mare scandal cu stația aflată sub umbrela americanilor de la CNN.

„Se vede că am deranjat multă lume. Nu e o coincidență că minciuna aceasta apare fix în ziua în care am dat declarații la DNA în calitate de martor. Nu doar că nu sunt urmărit penal, dar sunt denunțător și martor în mai multe procese penale deschise tocmai pentru neregulile pe care le-am găsit când am preluat Ministerul Economiei. Scopul minciunii promovate de Antena 3 este, probabil, acoperirea dosarului privind măștile din pandemie în care am fost citat, chiar luni, ca martor.

Voi sesiza CNA și voi da în judecată Antena 3 pentru că nu poți să livrezi astfel de mizerii publicului și să scapi nesancționat”, a mai comentat Claudiu Năsui.

___

Ieri, oficialul USR a fost la sediul DNA pentru a da explicații procurorilor.

Luni, 6 februarie, Claudiu Năsui a fost citat de DNA. Prezent la sediul instituției conduse de către Crin Bologa, oficialul USR a explicat că a venit în calitate de martor în dosarul măștilor vândute la suprapreț în perioada COVID. În dosar mai sunt vizați șeful Romarm și fostul selecționer al echipei de fotbal a României, Victor Pițurcă.

 

Poziția lui Claudiu Năsui (USR), în urma scandalului de corupție

 

Iată declarațiile de ieri ale lui Claudiu Năsui:

„Cât am condus Ministerul Economiei am demarat procedurile de schimbare a domnului Țuțu. Evident, domnul în cauză a aflat și a urmat încă o campanie de presă împotriva mea. Dar asta nu mai contează. Am apucat să schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anunțați prin comunicat de presă, nu pe șest ca acum. Ce credeți că a urmat? Emisiuni cu ‘Năsui propune un bancher șef la armament’.

Nu erau buni oamenii din privat care au trecut testul pieței reale. Erau buni pensionarii speciali printre care și un fost polițist din Strehaia, omul de casă al lui Virgil Popescu, care era prin mai toate companiile de stat. Puteți să vă imaginați genul de protecție masivă pe care o avea domnul Țuțu din partea sistemului (…) Iar ei mai departe cotizează oriunde trebuie ca să rămână în funcție sau ca să-și consolideze poziția.

De aceea domnul Virgil Popescu a repus în funcție toți administratorii speciali din companiile de stat pe care îi dădusem eu afară și a oprit, evident, procedura de concediere a domnului Țuțu”, a transmis Năsui.

În 2021, Dan Barna, fost președinte al USR, a fost vizat de un dosar al DLAF (Departamentul de luptă antifraudă al Guvernului), rămas în lucru la DNA.

În iunie, DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene.