Claudiu Năsui vrea să o aducă la Ministerul Economiei pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici

Claudiu Năsui vrea să o aducă la Ministerul Economiei pe Florina Diana Costache, fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici. De asemenea, ministrul Economiei şi-a dorit ca din echipa sa să facă parte şi Claudia Florina Prisecaru, acuzată de colaborare cu Securitatea.

28 ian. 2021, 21:24
Claudiu Năsui vrea să o aducă la Ministerul Economiei pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici
Claudiu Năsui vrea să o aducă la Ministerul Economiei pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici

Claudiu Năsui vrea să o aducă la Ministerul Economiei pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici. Ministrul Economiei i-a transmis chiar miercuri, 27 ianuarie, o adresă ministrului Finanțelor Alexandru Nazare, prin care îl roagă să își dea acordul pentru transferul Florinei Diana Costache.

Claudiu Năsui vrea să o aducă la Ministerul Economiei pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici

„Pentru desfășurarea în bune condiții a activității în instituția noastră, vă rugăm să ne comunicați acordul privind detașarea doamnei Costache Florina- Diana, funcționar public de conducere, șef serviciu gr.II la Serviciul Operațiuni cu Numerar, Integrare și Proiecte de Dezvoltare, Direcția Generală de Trezorerie și Datorie Publică din cadrul Ministerului Finanțelor, la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pe funcția publică de conducere vacantă de șef serviciu gr.II la Serviciul Statistică și Internaționalizare, Direcția Instrumente și Programe Promovare Export din cadrul Direcției Generale IMM și Mediul de Afaceri, începând cu data de 01.02.2021, pentru o perioadă de cel mult 6 luni”, se arată în adresa transmisă pe data de 27 ianuarie către ministrul Finanțelor, obținută de HotNews.ro.

Cine este Florina Diana Costache

Florina Diana Costache este fosta cumnată a ministrului finanțelor Eugen Teodorovici. În noiembrie 2018, aceasta a fost numită de Teodorovici, fără concurs, prin detașare, în funcția de director general adjunct la Direcția Generală Pregătire ECOFIN și Asistență Comunitară, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Anterior, ocupase funția de șef serviciu în cadrul unei direcții din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, funcție obținută tot cu sprijinul lui Teodorovici.

În septembrie 2019, au apărut în presă înregistrări audio ale unei discuții dintre două doamne, una presupusă a fi amanta lui Teodorovici, iar cealaltă, fosta sa cumnată. În aceste înregistrări se vorbea despre cum se fac angajările la stat, cu replici de genul „când are interes îşi ridică fusta”, iar la un moment dat, printre altele, se menționează că Teodorovici e nervos pentru că nu a putut candida la prezidențiale.

Citeşte şi Istoria secretă a lui Claudiu Năsui, USR-istul propus ca ministru al Economiei! Familia sa are o avere de peste 100 de milioane de euro din afaceri cu statul și legături cu STS

Ministrul Economiei îşi mai doreşte ca din echipa sa să mai facă parte şi Marius Ioan Popescu, care, în urmă cu un an, a fost adus de la Garda Financiară Gorj de către Claudia Florina Prisecaru. O altă persoană aflată pe listă este Ion Udroiu, tot fost comisar al Gărzii Financiare Gorj. De altfel, și Claudia Florina Prisecaru tot din Gorj provine. O altă persoană care ar putea fi transferată este Lilian Zlotea, expert în cadrul serviciului achiziții publice din Ministerul Finanțelor.

Citeşte şi Claudiu Năsui a renunţat la angajarea Florinei Prisecariu în Ministerul Economiei: Fusese acuzată de CNSAS că a fost colaboratoare a Securității