CLAUDIU RĂDUCANU ar putea fi expulzat din Mexic

Fostul fotbalist stelist Claudiu Răducanu a fost reţinut la Cancun şi deferit justiţiei pentru dare de mită, Ministerul Public mexican anchetându-l totodată pentru folosire de carduri false.

03 dec. 2014, 07:05
CLAUDIU RĂDUCANU ar putea fi expulzat din Mexic

Claudiu Răducanu a fost reţinut în Mexic sub acuzaţiile de fals, uz de fals şi dare de mită. Cu putin noroc, Claudiu Raducanu va fi eliberat de-acolo, insa el va fi deservit justitiei din Romania, dupa un demers al Ministerului Afacerilor Externe.

„In urma ultimelor demersuri legale intreprinse de Amabasada Romaniei la Ciudad de Mexico pe langa autoritatile de imigrari mexicane, in vederea clarificarii situatiei juridice a cetateanului, procedurile de expulzare au fost finalizate. In acest context, acesta va reveni in Romania”, se arata in raspunsul oficial al Ministerului Afacerilor Externe catre Cancan.ro.

Ce avea Claudiu Răducanu la el, când a fost prins în Mexic. Poliţiştii au rămas şocaţi FOTO

Claudiu Papară, de 25 ani, şi Claudiu Răducanu, de 37 de ani, au fost reţinuţi la centrul comercial Plaza Las Americas din Cancun, fiind bănuiţi că retrăgeau bani din bancomate cu carduri false.

După arestarea lor, procurorii au început ancheta pentru fals, uz de fals şi tentativă dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card de credit al băncii HSBC şi alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de până la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).

Citeşte şi O nouă LOVITURĂ pentru Claudiu Răducanu. ACUZAŢIE-ŞOC de ULTIMĂ ORĂ în Mexic

Românii au încercat să le ofere mită poliţiştilor, după ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins, vineri, retrăgând bani de la bancomate cu mai multe carduri.

Ancheta în acest caz continuă. Claudiu Răducanu a evoluat ultima dată, în acest an, la echipa FC România, care activează în ligile inferioare din Anglia. El a mai jucat la Extensiv Craiova, Steaua, Espanol Barcelona, Arminia Bielelfeld, FC Vaslui, Nea Salamina, Sorento, Universitatea Cluj şi Kazar Lankaran.