Claudiu Târziu (AUR): „Solicit demisia urgentă a Guvernului şi demiterea ministrului Cristian Ghinea”

Liderul senatorilor AUR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a GUVERNULUI SĂU. 

11 iun. 2021, 12:56
Claudiu Târziu (AUR): „Solicit demisia urgentă a Guvernului şi demiterea ministrului Cristian Ghinea”

Claudiu Târziu a afirmat că „respingerea ruşinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în UE”. El a solicitat demisia urgentă a Guvernului, precum şi demiterea ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea.

„Guvernul USR plus CÎŢU a trădat România. Trebuie să plece acum! Respingerea ruşinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană. Guvernul USR PLUS Cîţu probează cu repetiţie incompetenţă, iresponsabilitate, o crasă lipsă de expertiză şi, înainte de orice, dovedeşte inexistenţa unei viziuni autentic româneşti în context european.

În calitate de copreşedinte al AUR, singurul partid de Opoziţie care s-a poziţionat ferm pentru o dezbatere autentică în societate şi pentru ca PNRR să fie supus votului Parlamentului, solicit demisia urgentă a Guvernului, ca unic responsabil cu elaborarea PNRR, respectiv demiterea imediată a ministrului de resort Cristian Ghinea, chiar înainte de plecarea actualului Guvern de la Palatul Victoria.

Un asemenea eşec de proporţii este inacceptabil. Îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a GUVERNULUI SĂU.

Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plină de erori flagrante, parcă anume gîndite pentru a nu servi României şi chiar a trăda interesul naţional”, a scris Claudiu Târziu vineri pe Facebook. 

ALDE: România riscă să ajungă rușinea Europei din cauza incompetenței unui ministru userist!

Şi ALDE a reacţionat: Comisia Europeană a găsit zeci de nereguli în proiectul PNRR transmis de Guvernul României, proiect realizat de ministerul condus de useristul Cristian Ghinea. După ce în mandatul trecut a provocat daune României în privința absorbției fondurilor europene, fiind numit de toată lumea ministrul ZERO, dl Ghinea s-a întors la minister să distrugă și PNRR.

Nu putem să înțelegem de ce, în continuare, premierul Cîțu și PNL susțin acest ministru incompetent și complet depășit de situație. Nu au suficiente dovezi că dl Ghinea nu e pus acolo să servească intereselor României, ci unor alte interese numai de el știute?

Marcel Ciolacu, replică pentru Cristian Ghinea: Ce demisii ceri tu? Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: PLEACĂ ACASĂ!
Cu foarte mare greutate și cu o foarte mare întârziere, România a transmis Comisiei Europene documentul ce cuprinde Planul Național de Redresare și Reziliență. Laudele de sine ale domnului Ghinea nu i-au impresionat pe oficialii europeni, care au depistat dovada incompetenței acestui ministru. În vreme ce alte state se pregătesc să primească bani pentru proiectele din planurile de redresare transmise Comisiei Europene, România este pusă la colț din cauza greșelilor din documentul trimis de dl Ghinea.

Ne aflăm într-o situație cu adevărat critică. Dacă lucrurile vor continua în același fel, iar România nu va putea să acceseze fondurile prin PNRR anul acesta, ne vom trezi că nu mai avem timp să contractăm sumele totale cuprinse în PNRR. Și asta din cauza exclusivă a lui Cristian Ghinea. Cum va fi tras la răspundere Ghinea pentru acest nou eșec al său în calitate de ministru al fondurilor europene?

 Riscăm să ajungem rușinea Europei cu acest ministru ZERO barat al fondurilor europene!

„PNRR a fost folosit de domnul Ghinea nu pentru binele românilor, ci pentru binele firmelor de consultanță pe care le-a angajat în proiect și cărora, probabil, le-a promis 2 miliarde din banii cuveniți României prin PNRR.

Domnule Cîțu, domnilor Barna și Cioloș, câte rateuri trebuie să mai dea dl Ghinea pentru a înțelege că trebuie să îl schimbați?”, a transmis ALDE într-un comunicat.

PNRR, reproşuri pe bandă rulantă de la Comisia Europeană. Proiecte întregi sunt DEMOLATE