Claudiu Târziu, ieşire furibundă în plenul Senatului: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie

Claudiu Târziu a susţinut luni că niciun document programatic al formaţiunii pe care o reprezintă nu arată că AUR este un partid neo-fascist şi antisemit, aşa cum este acuzat "de la cel mai înalt nivel".

29 mart. 2021, 18:29
Claudiu Târziu, ieşire furibundă în plenul Senatului: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie

Claudiu Târziu, ieşire furibundă. Acesta spune că cei care acuză în mod gratuit şi nefondat sunt la fel de vinovaţi ca cei care se dovedesc a fi antisemiţi, xenofobi şi rasişti.

Claudiu Târziu, ieşire furibundă în plenul Senatului: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie

„România este victima unei operaţiuni de compromitere speciale, desfăşurate de forţe mai mult sau mai puţin vizibile, o operaţiune care vrea să transforme statul român într-un stat xenofob, rasist şi antisemit. O operaţiune care în acest sens a luat ca primă ţintă Partidul AUR.

AUR este acuzat, de la cel mai înalt nivel, că este un partid neo-fascist, antisemit. Niciun document programatic al nostru nu arată că am fi astfel. Mi se pare extrem de grav că persoane care deţin funcţii înalte în statul român vehiculează astfel de aserţiuni, astfel de calomnii împotriva AUR şi deci a României, pentru că Partidul AUR este a patra forţă politică în România, este un partid parlamentar, iar dacă în Parlament a pătruns un astfel de partid care merită pus la stâlpul infamiei, înseamnă că şi România trebuie pusă la stâlpul infamiei, ceea ce este de neacceptat”, a spus Claudiu Târziu.

Copreședintele AUR, George Simion, a spus, în emisiunea „Marius Tucă Show”, după ce Raed Arafat a anunțat noile restricții, că „trăim într-o dictatură”.

George Simion a criticat în termeni extrem de duri noile măsuri anunţate de Guvern.

„Pentru ei nu există sărbătoare, nimic sfânt. Pentru ei există dictatură. Au schimbat modul de calcul până s-a ajuns ca toată lumea să fie peste 7 la mie.

Se închid sălile de fitness? De ce? Ca să fie stresată? Să se îmbolnăvească? E un teatru grotesc. Iohannis nu are curajul să decrete stare de urgență pentru că știe că nu va trece de Parlament. Ne-am săturat de circul acesta. E timp să oprim mascarada aceasta. Aceasta este o psihoză și o teroare. Românii o să intre în depresie. Gripă nu mai avem, avem doar acea stare de psihoză”, a spus copreședintele AUR George Simion la Marius Tucă Show.

Copreşedintele AUR George Simion a declarat, miercuri, că formaţiunea sa nu a purtat negocieri sau discuţii cu PSD despre o viitoare moţiune de cenzură, aşa cum a susţinut preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: George Simion, după restricțiile stabilite de Guvern: „Trăim într-o dictatură. E o psihoză și o teroare”