Clauză nesimţită. Un director din România trebuia să primească salariul pe 15 ani în caz de concediere

Fostul şef al companiei Eco Sid din judeţul Hunedoara, Marian Mihalache, a introdus, în 2009, în contractul său de muncă, în calitate de director general al companiei subordonate Consilului Local din Hunedoara, o clauză prin care avea dreptul să obţină salariul pe 15 ani dacă ar fi fost concediat.

26 aug. 2014, 10:20
Clauză nesimţită. Un director din România trebuia să primească salariul pe 15 ani în caz de concediere

În situaţia în care se va dispune modificarea unilaterală a Contractului individual de muncă, fără acordul angajatului, angajatorul va fi obligat la plata unei despăgubiri, echivalentul a 180 de salarii şi a cotelor aferente, care i s-ar fi cuvenit pe o perioadă de 15 ani dacă nu s-ar fi dispus modificarea„, se arată în actul adiţional semnat de Marian Mihalache, potrivit businessmagazin.ro.

Ulterior, şeful Eco Sid a fost concediat, iar acesta s-a adresat Tribunalului Hunedoara pentru a obţine despăgubirile din contract. Marian Mihalache avea un salariu brut de 3.800 de lei, la care se adăugau sporuri de 50%.

Nu a mai luat niciun ban. Până la urmă şi-a retras cererea pentru cele 180 de salarii compensatorii pe care le dorea„, a declarat actualul director general al Eco Sid Hunedoara.

Marian Mihalache a fost condamnat, în 2011, la închisoare pe viaţă de către un tribunal din Dublin care l-a găsit vinovat de uciderea unei românce din Sandyford.

Citeşte şi: SALARII NESIMŢITE, varianta internaţională. Cât câştigă un ŞEF de LIFT sau un DIRECTOR de FOTOCOPII